L'ex cònsol major d'Andorra la Vella, Joan Armengol mor als 97 anys

Va ocupar el càrrec entre el 1970 i el 1971

Comentaris

Joan Armengol va presidir les primeres eleccions amb dret de vot de les dones.
Joan Armengol va presidir les primeres eleccions amb dret de vot de les dones.
L'excònsol major d'Andorra la Vella, Joan Armengol Pal serà enterrat aquest dilluns a la capital. Armengol ha mort aquest diumenge als 97 anys. Durant la tarda s'han acostat moltes persones fins a la sala de vetlles del carrer Prat de la Creu. Armengol va ser cònsol amb Pere Moles Aristot de cònsol menor. El funeral tindrà lloc a les 16 hores a l'església de Sant Esteve.

Armengol, de Cal Farré al carrer de la Vall, va afrontar un mandat complicat pel creixement demogràfic de la capital amb totes les problemàtiques que se'n derivaven com el clavaguerem, la circulació, els aparcaments o l'abastament d'aigua.

L'any 1970 el quart va comprar la Font de la Birena. Actualment, aquesta estació de tractament d’aigua potable (ETAP)  tracta una mitjana d'1.500.000 metres cúbics a l'any d’aigua, que s’emmagatzema en quatre dipòsits: dos dipòsits d’una capacitat de 750 metres cúbics -existents des de l’any 1966- i dos més, de 2.500 metres cúbics, que es van construir el 1995, per augmentar les reserves d’aigua potable de la parròquia.

 Durant el mandat, també es va tractar la necessitat d'ampliar la capacitat del cementiri i es van iniciar les gestions per a la futura construcció de la carretera de l'Obac, que aleshores anomenaven avinguda de l'Obac.

Va presidir les primeres eleccions amb dret de vot de les dones, el 14 de desembre de 1971. Armengol va ser pare de tres fills, Ton, Nito i Lídia que va morir el novembre del 1991. Va ser una gran impulsora del procés d’andorranització del país. 

 

Comentaris

Trending