L’elecció de Caullet per al TC ‘molesta’ sectors de la judicatura francesa

El fins ara president del Constitucional hauria evidenciat en diversos fòrums el seu malestar atès que el nou magistrat no és un professional del Dret

Dominique Rousseau ajuda a vestir-se a Jean-Yves Caullet el dia de la seva jura.
Dominique Rousseau ajuda a vestir-se a Jean-Yves Caullet el dia de la seva jura.
Que a la dècada del 1980, potser fins i tot a la de 1990, França confiés en professionals de diversos àmbits l’estructuració institucional d’Andorra passa. Però que ben entrat el segle XXI a les institucions de naturalesa jurisdiccional com el Tribunal Constitucional (TC) s’hi enviïn representants que no són de l’àmbit del Dret no acaba d’agradar. El fins ara president del TC, Dominique Rousseau, ha mostrat en més d’un fòrum les darreres setmanes el seu malestar per la tria de Jean-Yves Caullet. El motiu? Que es tracta d’un enginyer agrònom, no pas d’un jurista.

Segons la llei que regula el Constitucional, l’elecció de Caullet no suposa cap problema. Els membres de l’Alt tribunal andorrà no han de ser necessàriament i únicament juristes. També ho poden ser persones d’alta consideració, qualificació i coneixement de les institucions. I en aquest marc, Jean-Yves Caullet hi té plenament cabuda. Va ser un dels delegats de François Mitterrand per al procés constituent i un dels redactors de la Carta Magna. Però Rousseau no ho ha acabat de digerir prou bé, malgrat que no li tocarà cap altre remei.

Les fonts consultades han assegurat que una part important de les divergències expressades per l’altre magistrat francès del TC venen donades pel fet que Dominique Rousseau hauria posat sobre la taula del Copríncep gal el nom d’algun altre jurista la candidatura del qual ell defensava, ell pretenia que fos la triada. Però finalment Emmanuel Macron es va decantar per Caullet, un home que, a més a més, està integrat en el moviment polític del president de la República francesa.

Comentaris (4)

Trending