L’ANC andorrana expressa “el rebuig total” als aldarulls violents

L’entitat considera que alguns dels incidents estan provocats per infiltrats i remarca que “volem la llibertat però no a qualsevol preu”

Un moment dels incidents.
Un moment dels incidents.

L’agrupació andorrana de l’Assemblea Nacional de Catalunya ha expressat, mitjançant un comunicat, el seu “rebuig total” als actes violents que estan tenint lloc a Barcelona i altres ciutats catalanes arran que, dilluns passat, es fes pública la sentència als líders polítics i socials del procés independentista. En l’escrit, s’acusa a elements de la dreta espanyola d’enviar persones que són les que, a l’entendre de l’entitat, estarien provocant els greus aldarulls.

L’entitat ha volgut posar en relleu el “rebuig total” a aquests incidents i remarcar que “els catalans som gent pacífica i cívica”. Així, apunten que “la imatge que volen donar molts de les dretes és aquesta, enviant infiltrats a les manifestacions pacífiques per fer aldarulls i tacar la imatge d’un país digne i democràtic com és el català” on, asseguren, “ttothom hi té cabuda i té el dret de manifestar-se i expressar-se, però amb respecte envers els altres”.

El comunicat també vol animar “a tothom” a “participar de manera pacífica a totes les expressions de rebuig a les injustícies”, sigui “posant un llaç, una senyera, una pancarta, o sortint al carrer alçant la veu i les mans en senyal de pau”. La branca andorrana de l’ANC es remarca que “el nostre poble vol la llibertat del seu país, de forma insistent, caminant pas a pas, però sense aturar-se” i que, en el futur “com ha fet i fa aquesta gent cada dia, fem que ens sentim orgullosos de qui som i d’ on venim”. Així, deixen clar que “volem la llibertat del nostre poble, però no a qualsevol preu” sinó “dignament”.

Comentaris (5)

Trending