La Xina mostra interès per invertir en l'aeroport d'Andorra

L'ambaixador a Andorra ho anuncia en el decurs de la celebració dels 25 anys de relacions diplomàtiques entre els dos països

Un moment de la trobada entre representants xinesos i andorrans.
Un moment de la trobada entre representants xinesos i andorrans.
El projecte d'aeroport a Andorra ha aixecat l'interès de la Xina. Així ho ha anunciat el seu ambaixador, Lyu Fan, en el decurs de la celebració dels 25 anys de relacions diplomàtiques entre els dos països. Lyu Fan també ha destacat les excel·lents relacions amb Andorra i ha recordat que la Xina va ser un dels primers països en signar un acord bilateral amb el Principat.

Ll'ambaixador de la República Popular Xina, Lyu Fan ha dit aquest dilluns que el seu país estaria disposat a invertir en l'aeroport d'Andorra. Lyu Fuan ha fet aquestes declaracions durant la Trobada Empresarial que s'ha celebrat en el marc de la celebració dels 25 anys de relacions diplomàtiques entre els dos països. El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo ha explicat que "l'ambaixador ha mostrat la seva predisposició per poder aportar finançament". Gallardo ha explicat que ha estat el Govern qui ha explicat a la delegació xinesa el projecte de l'aeroport.

Lyu Fan, ha destacat les excel·lents relacions amb Andorra i ha recordat que la Xina va ser un dels primers països en signar un acord bilateral amb el Principat. En quant als intercanvis comercials, ha informat que l’any passat van augmentar les exportacions amb Andorra en un 40,7% i les importacions en un 49%, “unes dades que mostren que el ritme de creixement és ràpid i té un gran potencial”. Fan també ha pronosticat que aquestes trobades “ajudaran les dues parts a estudiar possibles noves oportunitats d’inversió i cooperació”.

La directora d’Actua Innovació, Judit Hidalgo, ha explicat les oportunitats de negoci a Andorra, destacant el potencial del país en projectes d’innovació. A tall d’exemple ha explicat els treballs que s’impulsen des d’Actua, com el Data Hub Andorra, l’anàlisi de temes relacionats amb la muntanya, el laboratori de drons i les col·laboracions amb entitats de prestigi internacional com el Massachusets Institute of Technology (MIT) i Google. També ha explicat altres projectes que es desenvolupen conjuntament amb entitats andorranes com l’OBSA, el CENMA i l’Institut d’Estudis Andorrans, sense oblidar la tasca dels clústers.

La d’aquest dilluns, ha estat la tercera trobada empresarial entre Xina i Andorra amb l’objectiu de promoure les relacions comercials. A les presentacions també han participat representants de Grandvalira i Vallnord, que han explicat, entre d’altres, com ha estat l’organització dels grans esdeveniments d’aquest 2019, com la Copa del Món d’Esquí i de BTT.

 

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending