La psicòloga Helena Mas serà la secretària d’Estat de Salut

Martínez Benazet pretén donar un nou impuls al ministeri tot sustentant-se, també, amb professionals que ja ocupen llocs de molta responsabilitat al departament

-
-
La psicòloga Helena Mas serà, de fet, la número 2 del ministeri de Salut, i mirarà d’aportar saba nova a un equip ampli, liderat pel nou ministre, Joan Martínez Benazet, que dirigirà la sanitat al Principat amb la cooperació necessària del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), que mantindrà al capdavant el doctor català Josep Maria Piqué. Mas hauria donat una resposta positiva a l’oferiment de Martínez Benazet les darreres hores però encara trigarà unes setmanes a incorporar-se al seu nou càrrec institucional.

El nou titular ministerial pretén donar un nou impuls al departament, i per això hauria confiat amb l’empenta, joventut i preparació acadèmica i professional de Mas que, alhora, aporta també una visió que no és la del metge ‘tradicional’. Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona i exercent en un gabinet multi-disciplinar, Helena Mas treballa la psicologia clínica tant per a adults com per a adolescents, la psicologia forense i, també, la psicoteràpia en càncer.

De 39 anys, la nova secretària d’Estat de Salut, va formar part de les llistes de Demòcrates. Va ser un dels fitxatges més notables de Xavier Espot per a la candidatura nacional. Ocupava el número 8 i no hauria refusat, gens ni mica, accedir al Consell General i enrolar-se en una nova experiència. La nova experiència la tindrà, però a l’executiu, al qual s’incorporarà en unes setmanes, quan resolgui tot un seguit de compromisos professionals.

Mas, amb al lideratge de Martínez Benazet com a titular del ministeri, es preveu que tingui el suport tècnic de professionals de llarg bagatge al departament com poden ser Cristina Vilanova o Carme Pallarès. O fins i tot, la de la fins ara coordinadora de Recursos Sanitaris Odile Sarroca, el paper en el nou engranatge del ministeri de Salut s’haurà d’acabar de definir. Al SAAS, la direcció general la continuarà exercint Josep Maria Piqué

Mentrestant, la direcció assistencial del SAAS, que fins ara exercia per Martínez Benazet, serà assumida pel metge andorrà especialista en gestió d’atenció primària fora del Principat Marcel Prats, l’únic candidat que es va presentar al concurs per ocupar la vacant deixada per l’actual ministre de Salut.

Comentaris (4)

Trending