La dona que es va fugar quatre mesos amb el fill al Brasil el 2013 haurà d’indemnitzar el pare amb 7.000 euros

El Tribunal de Corts imposa una pena global de dos anys de presó condicional a la processada per un delicte de sostracció de menor i un altre d’alteració de document públic

-
-
La dona que el novembre del 2013 va marxar d’Andorra fins al Brasil amb el seu fill de poc més de dos anys i que durant quatre mesos no se’n va saber res de res haurà d’indemnitzar amb 7.000 euros al pare del menor pel perjudici moral causat. Alhora, també haurà de fer-se càrrec de les despeses d’advocat de l’home i del cost del procediment judicial. El Tribunal de Corts ha notificat avui la condemna, que inclou una pena global de dos anys de presó condicional per a la processada, acusada d’un delicte de sostracció de menor i un altre d’alteració de document públic.

La condemnada, que probablement recorrerà contra la sentència i que està a punt de complir 43 anys, va al·legar durant el judici que el 6 de novembre del 2013 va marxar del Principat per anar a Rio de Janeiro passant per Barcelona, Munic i Sao Paulo que s’havia fugat per la por insuperable que tenia vers la seva exparella. Que creia que li podia fer mal a ella o al nen perquè l’havia amenaçat. Fins i tot va dir que l’havia amenaçat amb un ganivet. Al Brasil hi va marxar amb el seu pare i la companya sentimental d’aquest en aquell moment, una noia 50 anys més jove que l’home.

Pretenia la defensa que es considerés com un eximent la por insuperable. Però el tribunal desestima que tal por existís atès que mai no es va presentar cap denúncia contra el pare del menor per cap amenaça de res i perquè quan es van convocar el pare de la processada i la seva parella per ratificar les suposades amenaces, cap dels dos no es va presentar a la Batllia ja havent tornat del Brasil. Ben al contrari, es dóna per fet que el que no volia la dona era respectar el conveni que s’havia establert davant la Batllia en relació amb la guarda i custòdia del fill. Les pericials psiquiàtriques deixen clar l'afecte que el pare sentia i sent pel seu fill, del qual sempre més s'ha ocupat des que va tornar al Principat després de la fugida materna a Rio de Janeiro.

Els dos anys de presó, condicionals finalment, són els que sol·licitava la fiscalia. La defensa demanava 25.000 euros per la suma conjunta d’indemnització pel perjudici moral sofert i per les despeses legals. Finalment la compensació moral és de 7.000 euros i a banda s’hauran d’acreditar els costos d’advocat i altres perquè en un termini de dos anys com a màxim les assumeixi la condemnada de la qual la sentència dictada avui no deixa lloc a dubtes que va ser, també, l’autora de la manipulació que la policia brasilera va detectar en el passaport: va canviar el 3 del 2013 de l’any de caducitat per un 8.

Comentaris

Trending