La concentració dels sindicats desferma una batalla a Twitter entre PS i DA

Esteve Vidal, conseller comunal a Escaldes, retreu als socialdemòcrates que “impulsin una manifestació” 24 abans dels comicis, fet que aixeca resposta per part de Pere Baró, Susanna Vela i Cèlia Vendrell

Part de la conversa a Twitter entre Vidal i Baró.
Part de la conversa a Twitter entre Vidal i Baró.

Membres de Demòcrates per Andorra (DA) i del Partit Socialdemòcrata han tornat a enfrontar-se via Twitter, tal com ja va passar va uns dies arran d’una piulada de l’encara cònsol menor escaldenc, Marc Calvet. En aquest cas, el motiu ha estat el suport de la formació vermella a la concentració de protesta convocada pels sindicats divendres al vespre. Aquest fet, ha quedat clar, no ha agradat gens a les files ‘taronges’.

La baralla digital s’ha iniciat arran que es fes públic el cartell que anuncia a les xarxes la concentració. En ell es pot veure com, entre els col·laboradors, hi figura el PS. Esteve Vidal, conseller comunal a Escaldes, ha reaccionat indicant a Twitter que “el dret a manifestació és un dret fonamental” i que “es pot exercir 365 dies a l’any”. Per això entén que “el PS impulsi una manifestació unes hores abans d’unes eleccions demostra quines són les seves intencions reals” que, afirma, “res tenen a veure amb els legítims motius” per fer la protesta.

Els socialdemòcrates no han trigat a respondre. Per una banda, la presidenta de formació, Susanna Vela, li etziba que “sempre”, en majúscules, “hem donat suport al moviment sindical i no ho deixarem de fer”. Més extens en els comentaris ha estat el secretari d’organització, Pere Baró, que li apunta que la concentració “no l’hem impulsat des del PS” sinó que “ho ha fet la societat civil”, però que “com a únic partit que mira per la classe treballadora hi donem suport i hi assistirem”. A més, defensa que “els drets laborals que hem perdut amb les lleis aprovades amb la majoria de DA al Consell General on des del PS vam votar en contra no entenen ni de dies ni de campanyes”. A banda, retreu als ‘taronja’ que “un altre tema és que vosaltres només en parleu de campanya en campanya”. A més, irònicament dona a Vidal “gràcies per la difusió” i assegura que “hi serem nombrosos”.

El polític demòcrata recull el guant i segueix la conversa. En aquest sentit, apunta que “puc compartir reivindicació de fons de la manifestació”, però lamenta que “es dugui a terme unes hores abans de la jornada de reflexió”, ja que, al seu entendre, “sembla pura instrumentalització política per part del PS”. A això, Baró li etziba una pregunta: “les inauguracions massives abans d’eleccions com ho anomenem?” i, a banda, reitera que la concentració “no ho hem organitzat nosaltres” sinó “la societat civil” i, per això, “poso en dubte la instrumentalització”. Vidal, en francès, li apunta que “l’atzar fa bé les coses”.

A la disputa piulàire s’hi suma també l’exconseller comunal Pere Moles, que també argumenta que “no tot s’hi val” i es pregunta “com es pot convocar una manifestació a poques hores d’unes eleccions”, fet que troba “molt fort”. A Moles, en aquest cas, li respon Cèlia Vendrell, número 3 de la llista socialdemòcrata a Escaldes: “queda clar que vosaltres no li doneu suport”, ja que “manifestar-se a favor dels drets bàsics en una democràcia no fa part de l’ADN de DA”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending