La comissió de festes lamenta la passivitat de la policia davant un cúmul d’aldarulls a Canillo

Diverses persones s’haurien enfrontat a cops de puny a molt altes hores de la matinada en el marc d’un dels actes de la festa major

Un moment de l'acte en la carpa ubicada a la plaça de Carlemany.
Un moment de l'acte en la carpa ubicada a la plaça de Carlemany.
Membres de la comissió de festes de Canillo han denunciat la passivitat mostrada aquesta matinada per la policia davant dels aldarulls que hi ha hagut en el marc d’un dels actes de la festa major canillenca. La comissió ha lamentat que les patrulles desplaçades a la parròquia per garantir la seguretat no hagin intervingut de manera decidida quan sobre les 5 de la matinada s’ha iniciat una batussa a l’interior de la carpa on s’estava fent una sessió ‘disco’. 

Més enllà d’una cella oberta, i tot i que la batussa en algun moment ha semblat que podia agafar fortes dimensions -dues o tres persones s’haurien regirat a cops de puny i el comportament anòmal hauria afectat més assistents a l’actuació que estaven duent dos discjòqueis a l’interior de la carpa muntada a la plaça Carlemany, a tocar del comú- finalment s’ha pogut diluir l’actuació agressiva d’uns pocs participants a la festa, en un moment en què dins la vela encara hi deuria haver més de 200 persones.

Les fonts de la comissió festiva consultades han lamentat que els agents de la policia no intervinguessin tant en el moment que se’ls va avisar pel repartiment de bufetades a l’interior de la carpa com, també, per dissoldre algunes trobades de ‘botellón’ que es feien per diversos punts del nucli urbà canillenc. En aquest sentit, la comissió de festes ha remarcat que van ser molt més proactius els pocs agents del servei de circulació que estaven de servei que les cinc patrulles policials que haurien fet acte de presència en algun moment o altre per la parròquia.

Tot i el perill que la situació se n'anés de mare, els organitzadors es van haver d'encarregar de desallotjar el recinte i mirar d'evitar mals major ja a 2/4 de 6 del matí

La batussa es va saldar sense cap detenció i després que els propis responsables de la comissió de festes, com van poder, donessin per liquidada la jornada festiva i desallotgessin la carpa “de la manera que vam saber” i després que els agents de policia els asseguressin que era responsabilitat seva posar odre a la situació. Tot plegat, i en ser una activitat d’organització privada, els cossos intervinents haurien seguit les directrius fixades en la llei de seguretat pública que va entrar en vigor fa pocs mesos.

Fonts properes al servei de circulació han confirmat que la matinada ha estat moguda i que en el seu cas, els agents que estaven de servei, s’haurien limitat a intentar fer complir i respectar allò que disposa l’ordinació comunal en matèria de ‘botellón’, una disposició legal que dóna certes atribucions als guàrdies parroquials. Sobre l’actuació d’altres cossos, no hi ha hagut cap pronunciament. Sí que ho ha fet, però, la comissió de festes lamentant la “poca competència” que a parer seu haurien evidenciat els agents davant el perill que la situació s’acabés descontrolant i sense que els organitzadors tinguessin ni l’experiència ni els mitjans per fer-hi front.

Comentaris (4)

Trending