El TC desestima el recurs per apartar la batlle Nàdia Alis de la fallida d'Assegurances Generals

Els propietaris de la companyia havien al·legat manca d'imparcialitat de la magistrada i el procés continuarà el seu recorregut

Seu d'Assegurances Generals al carrer Sant Salvador d'Andorra la Vella.
Seu d'Assegurances Generals al carrer Sant Salvador d'Andorra la Vella. ARXIU

El Tribunal Constitucional (TC) ha desestimat el recurs d’empara presentat per la representació processal d'Assegurances Generals que demanava apartar de la causa a la batlle Nàdia Alís. Els propietaris de la companyia al·legaven manca d'imparcialitat de la magistrada pel fet d'haver tingut una relació professional de dos anys amb l’antic advocat defensor dels recurrents, fa més de 20 anys.

Com a segona prova de la manca d’imparcialitat esmentada, al·leguen també que el seu fill i la batlle havien anat junts a classe al Lycée Comte de Foix, fet que és un altre motiu de recusació establert a la Llei qualificada de la Justícia  ja que prohibeix als jutges “Tenir amistat o enemistat manifesta amb qualsevol de les parts o els seus advocats”.

El TC considera que "aquesta al·legació és no procedent, no només perquè s’ha plantejat per primera vegada en seu constitucional, i per tant, ni la batlle recusada, ni la Sala Civil s’hi han pogut pronunciar al respecte, sinó també perquè no han aportat cap prova que acrediti l’amistat o l’enemistat manifesta al·legada".

Aquesta sentència permet que la causa continuï el seu camí després de l'aturada per la petició dels propietaris de la companyia que demanaven la  retrocessió de les actuacions anteriors a la decisió de la batlle perquè s'hauria d'haver abstingut. El TC, a més a més. imposa als recurrents les costes processals derivades de la desestimació del seu recurs d’empara.

El 14 d’agost del 2019, l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) va acordar la intervenció de la companyia asseguradora Assegurances Generals, SA a causa d’un govern corporatiu deficient. En el marc d’aquesta intervenció, el 17 d’octubre del 2019, l’administrador especial designat va presentar una demanda d’arranjament judicial o de fallida de la societat esmentada.  

El 26 de novembre del 2011, Nàdia Alís, va dictar un aute mitjançant el qual decretava, entre d’altres, la cessació de pagaments i la fallida de la societat Assegurances Generals així com de la societat Carlemany, nomenava com a administrador judicial l’AFA, nomenava els serveis jurídics de les entitats bancàries Crèdit Andorrà i MoraBanc com a controladors del concurs de creditors, autoritzava a l’administrador judicial a no renovar les pòlisses d’assegurança que arribaven a venciment, ordenava la publicació al BOPA d’aquesta resolució per tal que els creditors lliuressin els seus justificants, i, travava embargament sobre els béns patrimoni de la societat Assegurances Generals.

Comentaris

Trending