Els Pujol podran venir a Andorra per testimoniar en un cas del qual en són perjudicats

El Tribunal de Corts jutja el 8 de juliol un advocat del Principat que va fer una foto a l’interior de la Batllia de diferents integrants de la família de l’expresident català hi va aparèixer a ‘El Mundo’

Compareixença d'Oleguer Pujol al Parlament de Catalunya.
Compareixença d'Oleguer Pujol al Parlament de Catalunya. ARXIU

El jutge del ‘cas Pujol’ a l’Audiència nacional espanyola, José de la Mata, ha autoritzat els imputats Jordi i Oleguer Pujol a acudir a Andorra a un judici que s’ha de celebrar el 8 de juliol i en el qual han de declarar com a perjudicats juntament amb algun altre membre de la família. De la Mata havia d’autoritzar la sortida de l’Estat espanyol perquè en el marc de la causa que està pendent de judici a Espanya tenen prohibit deixar el territori veí.

El mes que ve es jutja davant el Tribunal de Corts un advocat del Principat que al seu dia va fer una fotografia de diferents integrants de la família de l’expresident català quan aquests estaven en dependències de la seu de la Justícia, a l’edifici de les Columnes, tot esperant per dur a terme una diligència. L’esmentada fotografia va acabar apareixent al diari espanyol ‘El Mundo’ i els Pujol van interposar una acció per vulneració del dret a la intimitat.

Com que Jordi i Oleguer Pujol, com Pere Pujol, han estat citats pel Tribunal de Corts en qualitat de testimonis, han sol·licitat poder acudir a la vista. I De la Mata els ha autoritzat prohibint-los expressament tenir qualsevol activitat mínimament relacionada amb operacions bancàries o mercantils. Així, i segons que publica el digital ‘vozpópuli’, Oleguer i Jordi Pujol no poden acudir a ”qualsevol institució financera de qualsevol naturalesa amb seu a Andorra, o mantenir qualsevol trobada o reunió, en qualsevol lloc del Principat, amb persones vinculades, directament i indirectament, amb entitats bancàries, financeres o mercantils”.

Comentaris (1)

Trending