Nova jornada maratoniana al judici BPA amb el fiscal buscant delictes a tota la causa Emperador

Des d’un quart de deu del matí fins a les sis de la tarda, l’acusació ha intentat insistir amb els pèrits de la policia en els crims que presumptament va cometre la xarxa de Gao Ping a Espanya, fets que encara no han estat jutjats

Una imatge de la Seu de la Justícia.
Una imatge de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

El bucle continua. La declaració dels policies que actuen com a pèrits a la causa principal del ‘cas BPA’ continua allargant-se a la seu de la Justícia. Aquest dilluns, nova jornada maratoniana durant la qual s’ha anat repassant la ingent documentació existent a la causa. El fiscal no amaga el seu objectiu: deixar clar que Rafael Pallardó i els socis xinesos, principalment Gao Ping, cometien delictes a Espanya -on la causa del ‘cas Emperador’, cal recordar, encara no està jutjada. I gairebé tot val. Alguns dels apunts, denuncien les defenses, estan agafats amb pinces.

Des d’un quart de deu del matí fins a les sis de la tarda, amb descansos mínims. La jornada ha tornat a ser interminable. Tant com ho està sent la participació dels pèrits experts en delictes econòmics amb els quals la fiscalia s’ha marcat l’objectiu d’analitzar, si cal, full per full de tota la documentació. Per exemple, el dia ha començat amb la lectura d’un dels informes fets sobre l’afer, ja iniciada dijous.

El fiscal general, Alfons Alberca, en aquest cas no amaga l’estratègia. Vol que els policies deixin clar que Pallardó i els socis xinesos cometien delictes a Espanya. Malgrat que el ‘cas Emperador’ no té encara sentència, la idea és posar sobre la taula les seves activitats presumptament (o sense el presumptament) criminals.

Alguns dels comentaris fets pels pèrits, però, han arribat a escandalitzar als jutjats i les seves defenses. Per exemple, arran de les converses interceptades en la causa Emperador, s’ha arribat a apuntar que hi havia prostitució perquè un dels socis xinesos tenia un local on es feien massatges. “Amb pinces”, han apuntat els lletrats.

Un altre comentari que ha generat sorpresa és quan s’ha parlat directament dels xinesos. S’ha arribat a afirmar que són “els grans jugadors del món” i que “ho falsifiquen tot”. Unes paraules que han deixat astorat a més d’un dels presents.

L’interrogatori continuarà aquest dimarts. Arribarà a la seva sisena jornada. I això que, per ara, només ha intervingut el fiscal general. Com s’ha dit, de nou, en bucle.

Comentaris (3)

Trending