Una llei franquista per frenar la investigació de l’‘Operació Catalunya’ que afecta Andorra

El jutge que investiga el ‘cas Kitchen’ retira tota la informació i documentació recopilada per Villarejo i la lliura al CNI perquè els classifiqui com a secret oficial

El jutge Manuel García Castellón.
El jutge Manuel García Castellón. ARXIU

La llei espanyola de secrets oficials del 1968, dictada, doncs, a l’empara de Franco i els seus acòlits i encara vigent avui, és la que serveix de parapet ara mateix a la Justícia espanyola per frenar la investigació de l’‘Operació Catalunya’ que esquitxa Andorra. I de manera molt important. El jutge que investiga el ‘cas Kitchen’ a l’Audiència nacional espanyola, Manuel García Castellón, ha decidit retirar recentment tota la documentació i la informació que al seu dia havia recopilat l’excomissari José Manuel Villarejo que té a veure amb Catalunya.

Amb l’excusa que aquesta documentació no té cap interès per aclarir el presumpte finançament irregular del Partit Popular (PP), ha ‘desgrapat’ del sumari tots els documents que tenen a veure amb l’intent d’aturar el procés sobiranista català, i que en gran part va passar per saber els interessos o diners que alguns dirigents polítics, especialment els Pujol, tenien a Andorra. García Castellón ha retirat tota aquesta documentació que, en certa manera, explica també perquè es va tombar la BPA i en canvi no es va mirar de saber quin patrimoni dinerari de l’exmandatari català i la seva família havien passat per altres entitats bancàries andorranes.

El magistrat l’ha tret de la causa principal i l’ha lliurat al Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) perquè els preservin com a secret oficial de l’Estat i, per tant, informació d’interès nacional que no pot ser usat per res. Ni en el cas que s’hagin saltat l’ordenament jurídic. Davant d’aquest moviment d’última hora, diversos juristes que impulsen l’aclariment dels moviments de la policia patriòtica espanyola i la denominada ‘Operació Catalunya’ estan estudiant quines accions dur a terme per mirar de tornar a fer aflorar una documentació clau i que ara per ara s’aixopluga en una llei franquista perquè no es puguin emprar.

Comentaris (2)

Trending