A judici pels escàndols del PP un ex-agregat d’Interior de l’ambaixada implicat en el ‘cas BPA’

L’instructor del ‘cas Kitchen’, que pretenia tapar les corrupteles sobre el finançament dels populars espanyols, rebutja arxivar l’afer respecte de Bonifacio Díez Sevillano i també de Jorge Fernández i altres membres de la cúpula del ministeri d’Interior de Rajoy

Bonifacio Díez Sevillano durant una compareixença al Congrés-
Bonifacio Díez Sevillano durant una compareixença al Congrés- congreso

O canvien molt les coses, o l’ex-agregat d’Interior de l’ambaixada d’Espanya a Andorra i inspector de policia ara ja jubilat Bonifacio Díez Sevillano haurà de seure a la banqueta dels acusats per una de les múltiples derivades de l’escàndol que des de fa anys envolta el finançament irregular del Partit Popular (PP). ‘Boni’ va ser un dels components de la denominada policia patriòtica espanyola que va participar en les coaccions al tomb de BPA perquè, com a bon coneixedor del Principat, va facilitar contactes als seus col·legues immersos en l’‘Operació Catalunya’.

El jutge instructor del ‘cas Kitchen’, que investiga les corrupteles polítiques i policials al tomb del ministeri d’Interior espanyol que llavors dirigia Jorge Fernández, ha rebutjat les pretensions de diversos implicats en mirar de fer desaparèixer informació que tenia en el seu poder qui va ser tresorer del PP, Luis Bárcenas, i que suposadament demostrava el finançament il·legal del partit llavors comandat per Mariano Rajoy. Unes irregularitats, però, que ja venien d’abans.

Díez Sevillano pretenia que s’arxivés la investigació respecte d’ell entenent que no hi havia indicis suficients que demostressin la seva participació en la denominada ‘Operació Kitchen’. Ben al contrari, en un aute dictat aquest dimecres pel jutge-magistrat de l’Audiència nacional espanyola Manuel García Castellón, es refuta la petició de ‘Boni’ i de la cúpula política (Jorge Fernández, Francisco Martínez) i policial (José Fuentes Gago, Andrés Gómez Gordo…) de deixar sense efecte la finalització de la instrucció i la voluntat de l’instructor d’enviar a judici el cas amb tots els citats i més encara acusats de les corrupteles.

-

Relacionat

Boni&Clav(egueres)

García Castellón respon a Díez Sevillano que hi ha indicis suficients per incriminar-lo com a un dels policies que van participar, suposadament, a donar aparença de legalitat amb tèrboles operacions de recollida i gestió d’informació presumptament obtinguda de manera il·legal. el magistrat recorda a l’ex-agregat d’Interior de l’ambaixada espanyola a Andorra que el fet que es negués a declarar en seu judicial no resta valor als elements que donen verosimilitud a la seva participació en activitats suposadament il·legals.

‘Boni’ seria un dels components de la policia patriòtica. I pels vincles que havia tingut al Principat durant la seva estada a l’ambaixada, va ser una de les persones que hauria fet certa pressió per tal que el seu successor, Celestino Barroso, suposadament pogués incrementar el nivell de coacció o de pressió coercitiva a dirigents de BPA en relació amb el lliurament de documentació relativa als Pujol i altres dirigents polítics nacionalistes catalans.

Comentaris (2)

Trending