Josep-Delfí Guàrdia assumeix la presidència del Tribunal Constitucional

Substitueix Dominique Rousseau, que continua com a magistrat mentre que Jean-Yves Caullet serà el vicepresident

El magistrat Josep-Delfí Guàrdia.
El magistrat Josep-Delfí Guàrdia. Altaveu

Josep-Delfí Guàrdia Canela és, des del dilluns passat, el nou president del Tribunal Constitucional en substitució de Dominique Rousseau, que continua com a magistrat mentre que  Jean-ves Caullet serà el vicepresident de l'organisme judicial. El quart membre del tribunal és Joan Manel Abril Campoy. 

Guàrdia va ser nomenat membre del Tribunal Constitucional pel Copríncep Episcopal  en substitució de Juan Antonio Ortega Díaz-Ambrona, que el novembre del 2017 va acabar el seu mandat de vuit anys. Cal recordar que el TC es compon de quatre membres, que són designats un per cadascun dels coprínceps i dos pel Consell General

Josep-Delfí Guàrdia i Canela va néixer a Balaguer el 12 de maig de 1945. És llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona amb premi al millor expedient de la promoció i d’incorporació al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB). És advocat en exercici i va ser membre en dos períodes de la junta de govern de l’ICAB.

Va ser conseller de Justícia del Govern de la Generalitat de Catalunya durant els anys 2001-2002. Ha estat professor de dret civil i de dret processal a les Universitats de Barcelona i de Lleida, i membre de la Comissió jurídica assessora de la Generalitat de Catalunya.

També va ser membre de la Comissió de control de la Iniciativa Legislativa Popular del Parlament de Catalunya, així com de la Comissió de codificació de Catalunya i de l’Observatori de dret privat de Catalunya.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending