L’advocada de l’Estat espanyol demana dos anys de presó a Francesc Robert pel ‘cas Pujol’

L’exdirector d’RTVA, considerat col•laborador de l’entramat il•lícit que presumptament hauria muntat la família de l’ex president, també afronta una multa de 60.000 euros, igual que un altre empresari andorrà, Jorge Barrigón

Francesc Robert, durant una compareixença al Consell General quan era director d'RTVA.
Francesc Robert, durant una compareixença al Consell General quan era director d'RTVA.

L’advocacia de l’Estat ha fet públiques les penes que reclama pels processats a l’Audiència Nacional pel cas Pujol. A banda dels membres de la família de l’expresident català, en l’escrit també hi figura l’exdirector de Ràdio Televisió d’Andorra (RTVA) Francesc Robert i l’empresari Jorge Barrigón. Per a tots dos es demanen dos anys de presó i 60.000 euros de multa ja que se’ls considera testaferros de la família en les seves activitats il·lícites.

El judici a Pujol va cap a endavant i, ara, s’han conegut les penes que reclama l’altra part acusadora, l’advocacia de l’Estat. Entre els processats hi figura Robert, a qui el jutge de la Mata, instructor de la causa, considera un col·laborador necessari en la presumpta trama que hauria muntat la família de l’expresident català per enriquir-se de forma il·lícita. Per això, igual que a altres empresaris, es demana una pena de dos anys de presó i una multa de 60.000 euros. A banda, es demana un càstig accessori d’inhabilitació per a exercir qualsevol professió vinculada a la indústria o el comerç el temps que duri la condemna.

A la causa també hi figura un altre empresari andorrà, l’ex director d’Heliand Jorge Barrigón. Afronta la mateixa petició de pena que Robert.

Evidentment, les principals peticions de l’advocada de l’Estat, Rosa Maria Seoane, són pel primogènit de l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol Ferrusola. En el seu cas, afronta una pena de 25 anys. Per a la seva ex dona Mercé Gironés en sol·licita 17 i mig i pel seu germà Josep, quatre. En global, afronten delictes vinculats a la gestió del patrimoni familiar, falsificació de document mercantil, contra Hisenda i blanqueig de capitals. En canvi, es deixa fora de les peticions la resta del clan inclòs Jordi Pujol pare i Marta Ferrusola.

Comentaris

Trending