Jover assegura que Espanya no va fer xantatge a Andorra pel ‘cas BPA’

El ministre portaveu mostra el “suport complert” de l’actual executiu als exalts càrrecs i membres de l’AFA i l’AREB contra els quals s’ha querellat l’anterior màxim accionista del banc en resolució

-
-
No hi va haver ni coaccions ni xantatges del govern espanyol al Govern d’Andorra pel ‘cas BPA’. Així ho ha assegurat el ministre de Finances i portaveu governamental, Eric Jover, quan se li ha demanat per la querella interposada per l’Institut de Drets Humans (IDHA) contra l’expresident espanyol Mariano Rajoy i altres càrrecs espanyols. Alhora, Jover ha mostrat “el suport complert” de l’actual executiu als mandataris governamentals andorrans, amb l’excap de Govern Toni Martí al davant, contra els quals s’ha querellat l’antic accionista majoritari de BPA Higini Cierco.

Jover ha estat qüestionat per les dues querelles en la roda de premsa posterior a la reunió del consell de ministres. Sobre la querella interposada per Cierco ha mostrat “sorpresa relativa perquè no és la primera querella d’aquest tema. És un no-parar, molt desgast”. Sobre el cas de la querella contra Rajoy o els exministres espanyols Jorge Fernández-Díaz o Cristóbal Montoro, el portaveu governamental ha afirmat que “no deixa de semblar-me curiós” que l’IDHA s’hagi centrat, ha dit, gairebé exclusivament en el ‘cas BPA’. Jover ha assegurat que “no em consta que es fes xantatge al Govern” d’Andorra des d’Espanya com tampoc no li consta que cap ciutadà andorrà fos coaccionat, un element que hores d’ara sembla ja provat que hi va ser.

En qualsevol cas, Jover ha mostrat tot el seu suport i el del Govern a Toni Martí o els exministres Jordi Cinca i Gilbert Saboya que “amb voluntat de servei públic van adoptar la millor solució possible per a una situació complexa”. Malgrat recordar que hi ha molts casos judicialitzats en relació amb la gestió i funcionament de BPA, Jover no ha dubtat en carregar contra els gestors del banc i les seves “males praxis” que no ha dubtat a assegurar que van posar en risc ja no la plaça financera sinó tot Andorra perquè “no complien els estàndards nacionals i internacionals”.

Agustí Carles, de Drets, i Elisa Muxella, presidenta de l'IDHA, donant explicacions sobre la querella a la porta de la seu de la Justícia.

Relacionat

L’Institut de Drets Humans es querella contra Rajoy per coaccionar l’Estat andorrà
Toni Martí, Jordi Cinca i Gilbert Saboya, d'esquerra a dreta, tres dels querellats.

Relacionat

Querella per prevaricació contra l’excap de Govern, dos exministres i diversos ‘funcionaris’ pel ‘cas BPA’

Comentaris (3)

Trending