Jordi Segarra denuncia a Mèxic el director de la UIF d’aquell país per suposada persecució

El consultor polític andorrà és objecte d’una investigació per suposat blanqueig de capitals per les autoritats de l’Estat centreamericà 

Comentaris

-
-
El consultor polític andorrà Jordi Segarra ha interposat a Mèxic una denúncia contra el màxim responsable de la Unitat d’Intel·ligència Financera (UIF) d’aquell país, Santiago Nieto, en considerar que està sent víctima d’una persecució política i judicial. Segarra està sent investigat al país centreamericà per un suposat blanqueig de capitals arran de la seva col·laboració professional amb el PRI, formació política contrària als actuals dirigents d’aquell país. La denúncia també s’hauria interposat contra altres persones.

Segarra, a través d’un comunicat emès pel despatx d’advocats (Silvestre Advocats) que defensa els seus interessos al Principat, considera que és “objecte de ‘lawfare’, tal com es desprèn de les diverses actuacions de les quals és objecte, motiu pel quin en breu termini procedirem a iniciar al Principat d’Andorra” totes les accions que es creguin legalment oportunes contra les autoritats mexicanes que han col·laborat en la difusió, creació i confecció de qualsevol informació que es reputi falsa. 

El consultor de comunicació política, que porta molts anys voltant per diversos punts de la geografia americana tot participant en campanyes electorals i disseny d’estratègies polítiques, ha anunciat l’existència de la denúncia, que hauria interposat aquest dilluns, però no n’ha revelat cap detall “amb la finalitat de no entorpir el correcte desenvolupament de la instrucció i en respecte a la presumpció d’innocència dels denunciats, ara per ara no es farà pública la denúncia”

En el mateix comunicat, qui va ser el fundador de l’empresa de comunicació andorrana Segarra i Terés, de la qual més tard es va desvincular del tot, també deixa clar que a Andorra no hi ha cap causa oberta contra ell. Així, “en data d’avui s’ha procedit a comparèixer a la Presidència de la Batllia d’Andorra, on hem estat informats que no existeix cap causa per la qual s’investigui" Jordi Segarra. Per acabar d’aclarir la situació i posar-se a disposició dels batlles d’instrucció especialitzada, que són els que tracten les qüestions de blanqueig, els assessors legals del consultor polític també s’han comunicat amb les batllies especialitzades, “no tenint constància de l’existència de cap causa”. Tampoc s’ha notificat cap aute pel quin existeixi secret de les diligències.

Comentaris

Trending