Molné justifica l’enduriment del reagrupament perquè s’havien més que duplicat les demandes

La ministra de Justícia i Interior explica que el maig es van rebre 120 peticions, per les 50 del mateix mes del 2022, i apunta que la mesura és “conjuntural” i no descarta que es puguin tornar a flexibilitzar els requisits

Ester Molné, ministra de Justícia i Interior.
Ester Molné, ministra de Justícia i Interior.

La ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, ha justificat la decisió d’endurir els requisits perquè els residents no andorrans puguin reagrupar la seva família. Així, ha al·legat que el nombre de permisos de residència i treballa atorgats s’ha disparat els darrers temps i, també, les peticions per portar parelles i fills al país. Al maig, s’hauria més que duplicat en comparació al mateix mes del 2022. La massanenca també ha volgut indicar que la mesura és “conjuntural” i no ha descartat que, més endavant, es pugui tornar a flexibilitzar.

En declaracions a ‘DiariTV’, Molné ha reiterat que la decisió es pren per garantir que “qui vingui pugui viure de manera digna” i ha justificat que es tracta d’una “mesura preventiva, de responsabilitat i prudència”. En aquest sentit, ha remarcat que “si ara creix molt la població i tenim una crisi o una aturada, el Govern ho haurà de gestionar, i hem de preservar la cohesió social”.

En certa forma, ha indicat que la decisió va venir provocada per les dades registrades a Immigració els darrers mesos. Així, la titular de Justícia i Interior ha explicat que entre abril i maig -només dos mesos, ja s’ha arribat a 1.369 autoritzacions de residència i treball fixes atorgades -en gran part pel canvi de règim de molts temporers-. Així, la xifra ja iguala la registrada l’any passat, entre maig i octubre: 1.423.

Paral·lelament, també s’ha disparat de forma important les peticions de reagrupament. Així, durant el maig del 2022 es van rebre 50 sol·licituds. En canvi, el mes passat, fins a 120. Per tant, més de doble.

Molné ha assegurat que el canvi no ha de ser definitiu. De fet, l’ha arribat a qualificar de “conjuntural”. Per això, ha assegurat que “si veiem que és assumible flexibilitzar-ho de nou, ho farem”.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending