Instrucció exprés en el 'cas Orfund-Cinca': en una setmana declaracions dels 'protagonistes'

Comentaris

Instrucció exprés en el \'cas Orfund-Cinca\': en una setmana declaracions dels \'protagonistes\'
Instrucció exprés en el \'cas Orfund-Cinca\': en una setmana declaracions dels \'protagonistes\'

Les primeres diligències en el marc de la investigació de la querella admesa a tràmit contra el ministre de Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca, en relació a la seva activitat com a director general d’Orfund a final de la dècada del 1990 seran imminents. De fet, tot indica que la instrucció del cas, almenys inicialment, serà per la via ràpida. Exprés. En una setmana, el Tribunal de Corts preveu haver rebut les declaracions del querellant i dels dos querellats. L’expresident d’Orfund i querellant, Joan Samarra, està previst que declari aquest dijous al matí a la seu judicial. Cinca ho farà dimarts a la tarda. I al segon dels querellats, una de les mans dretes de l’avui ministre a l’empresa importadora i fonedora d’or -i en menor mesura de diamants-, Manuel Terrén, se’l citarà per a dijous de la setmana que ve. Un altre cop al matí. Però és molt probable que no acudeixi a la cita.

Segons fonts judicials, no es preveu que els representants legals d’una de les parts puguin ser presents mentre es dugui a terme la declaració d’una altra part. Així, ni els advocats de Cinca podran escoltar els de Samarra ni a la inversa. En el cas que alguna de les parts hi tingués interès, és clar. La querella interposada per l’expresident d’Orfund i admesa a tràmit fa pocs dies, acusa l’avui ministre i Manuel Terrén d’un suposat delicte apropiació indeguda en concurs real amb administració deslleial i un presumpte delicte, també, de blanqueig de capitals. Cinca i Terrén havien tingut una notable relació professional. El primer era el director general del grup empresarial i, el segon, un dels principals ‘executius’ de la firma ‘sobre el terreny’. Terrén era qui sovint estava a Costa d’Ivori i altres països africans fent operacions per al grup.

Hores d’ara no és clar que aquest ciutadà de nacionalitat espanyola que al seu dia va viure a la Massana vingui al Principat a declarar -tampoc no consta que s’hagi tramitat cap comissió rogatòria internacional- Terrén es mou a cavall de Marbella i el Brasil on, segons algunes fonts, gestionaria un complex hoteler i hauria mostrat a persones del seu entorn que no té cap intenció de acudir a les peticions judicials que se li puguin fer. Les parts encara poden dur a terme diversos actes processals en els propers dies, encara que inicialment el calendari de declaracions no hauria de modificar-se. La defensa de Jordi Cinca ha estat assumida pel bufet Arqués-Junyer-Ribet, el mateix despatx que històricament treballa per a Crèdit Andorrà. Una part important de la documental annexada a la querella, segons les fonts consultades, té vinculació amb l’entitat bancària andorrana, atès que moltes operacions transitaven per allí.

Comentaris

Trending