Inhabilitat un advocat en ser condemnat per apropiació indeguda

Josep Parramon presenta batalla contra la decisió i demana al Tribunal Superior que paralitzi l’execució de la sentència

-
-
Amb una celeritat brutal, el Col·legi d’Advocats ha procedit a inhabilitar el fins ara col·legiat Josep Parramon. Fa encara no dues setmanes, i després que no acudís al judici en què s’havia de debatre el seu recurs davant la sentència de primera instància que el condemnava per apropiació indeguda d’uns diners d’un client seu, va ser condemnat en ferm -la decisió comporta la seva inhabilitació professional- i d’immediat s’ha procedit a executar la resolució. Parramon ha presentat batalla legal però per ara no ha tingut efecte.

Ben al contrari, des de divendres el Col·legi d’Advocats l’ha desposseït de les seves atribucions i, en conseqüència, no pot exercir com a lletrat, fet que obligarà els seus representats a haver-se de buscar altres assessors jurídics. En tot cas, els seus clients caldrà que es personin a la Batllia per veure quina solució hi donen. A la seu de la Justícia també hi ha acudit Parramon per fer arribar les seves accions judicials.

D’entrada, ha presentat un escrit d’incident de nul·litat d’actuacions per tal que es deixi sense efecte la decisió de donar-lo per desistit després que fa quinze dies avisés que no podria acudir al judici del Superior arran d’una afecció a la gola que presentava. El certificat mèdic que va trametre no se’l va acabar de creure la fiscalia -no posava explícitament que el lletrat estava de baixa- i va instar el desistiment amb la qual cosa, en una decisió exprés, passava a ser ferma la sentència del Tribunal de Corts.

Gairebé de manera immediata es va procedir a executar la sentència i a promoure la inhabilitació del lletrat, que assegura que ja ha tornat els diners al seu client i, per tant, nega apropiació indeguda alhora que lamenta la celeritat en la presa de decisions i la manca de comunicacions oficials cap a la seva persona. En les darreres hores ha sol·licitat al Tribunal Superior una mesura cautelar urgent de suspensió de l’execució de la sentència, però en estar fora d’Andorra els magistrats encara no han adoptat cap decisió.

Comentaris (1)

Trending