Marsol vol que el multifuncional quedi “lligat” al Comunal “i no depengui d’una altra legislatura”

La cònsol major d’Andorra la Vella accepta que les obres, sobretot les que afectin directament l’estadi, no comencin fins després dels Jocs dels Petits Estats del 2025, però creu que excepte adjudicar els treballs tot ha de quedar tancat ara

Conxita Marsol i David Astrié, al balcó del comú amb Alain Cabanes i l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, tenen clar on ha d'anar el multifuncional.
Conxita Marsol i David Astrié, al balcó del comú amb Alain Cabanes i l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, tenen clar on ha d'anar el multifuncional. Toni Solanelles

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, considera que el recinte multifuncional ha de quedar “tancat i lligat” a l’Estadi Comunal i excepte l’inici de les obres, tota la resta de detall no poden dependre “d’una altra legislatura”. La mandatària comunal ja està d’acord amb què les obres, especialment les que afectin directament l’equipament esportiu, no s’iniciïn fins després dels Jocs dels Petits Estats del 2025.

La màxima responsable de la corporació de la capital ha fet aquestes apreciacions just després de l’acte de reforçament de l’agermanament amb Valls i la inauguració d’una escultura d’Antoni Llena que homenatja el món casteller. Marsol s’ha referit al multifuncional just l’endemà que el cap de Govern, Xavier Espot, assegurés que no es vol “hipotecar” el futur executiu amb el multifuncional i que serà la propera administració central qui haurà de decidir si finalment tira endavant l’equipament o no ho fa.

Conxita Marsol ha afirmat que “voldria el compromís de DA que si es guanyen les eleccions (generals) el multifuncional es farà a Andorra la Vella” i no caldrà donar-hi més voltes. I l’aposta clara del comú d’Andorra la Vella és que el recinte s’ubiqui a la zona de l’Estadi Comunal. “Des del meu punt de vista estarà al Comunal”, ha afirmat la cònsol, que ha recordat que malgrat que l’opció de la Margineda “no s’ha descartat del tot”, “volem que (el recinte) estigui molt a prop de la ciutat”.

“Fem el plec de bases per fer el concurs per fer el projecte, quan tinguem el projecte i quan ho tinguem tot preparat concretem quan es liciten les obres, que no han de ser aquest any ni el que ve”

Marsol ha explicat que tot i que a la Margineda “el terreny és perfecte, perquè disposa dels 8.000 metres necessaris i és propietat del comú”, l’accés seria difícil i, en canvi, al Comunal s’hi pot arribar a peu des del centre de la parròquia. Per a la mandatària comunal no hi ha dubte de l’emplaçament del multifuncional i, menys encara, que Andorra la Vella ha d’acollir l’esmentat equipament. Una altra cosa són els ‘timings’.

“M’agradaria que quedés tot lligat”, ha dit Marsol, que ha assegurat que el que s’havia pactat amb el Govern era, després de concretar que la ubicació és l’Estadi Comunal: “Fem el plec de bases per fer el concurs per fer el projecte, quan tinguem el projecte i quan ho tinguem tot preparat concretem quan es liciten les obres, que no han de ser aquest any ni el que ve.”

“Que no s’adjudiqui l’obra ho entenc i és normal”, ha dit, perquè per a tot allò relacionat amb la construcció és un moment complicat i perquè pel mig hi hauran els Jocs dels Petits Estats. I almenys aquella part de l’actuació constructiva que estigui més directament lligada a l’estadi seria lògic que no s’iniciés fins després de la celebració de la competició internacional que acollirà el Principat. Excepte concretar l’inici de les obres, Marsol ho té clar, ara ha de quedar “tot tancat i lligat i que no depengui d’una altra legislatura”.

Comentaris (11)

Trending