Les estacions preveuen un creixement del 5% en la venda de forfets la pròxima temporada

Suposaria un augment de 2,5 milions dies d'esquí amb la suma de les tres

Comentaris

Un moment de la presentació de les novetats de les estacions d'esquí per a la temporada 2019-2020.
Un moment de la presentació de les novetats de les estacions d'esquí per a la temporada 2019-2020.
Les estacions d'esquí han presentat la temporada 2019-2020 amb una previsió del creixement del 5% en la venda de forfets, i amb una inversió de 16 milions d'euros, 13 per part de Grandvalira i 3 de Vallnord Pal-Arinsal. Ordino Arcalís encara no l'ha comptabilitzat.  L'estació ordinenca afronta la seva primera temporada sota la marca Grandvalira Resorts i un forfait conjunt que permetrà als clients del domini de Pas de la Casa-Grau Roig i de Soldeu-El Tarter esquiat a Arcalís.

El director general de Grandvalira-Nevasa, Alfonso Torreño, ha destacat que "aquesta temporada és molt important" i ha presentat les novetats del domini esquiable amb el concepte 'Snowvolution'. S'obrirà un nou sector d'entrada a Peretol i l'associació amb Ordino-Arcalis suposarà, segons Torreño, "un nou ventall d'opcions per al client".

Entre les novetats cal destacar l'obertura d'un aparcament soterrani a la plataforma de Soldeu amb capacitat per a 450 vehicles i que serà de franc amb el forfait. Torreño ha sintetitzat Grandvalira "com un projecte ambiciós que anirà creixent". Hi haurà set pistes noves (algunes modificant les ja existents), entre d'altres. A més, es posarà en marxa una zona especial per a debutants,

Per Ordino-Arcalís, la temporada  "obre una nova etapa", com ha explicat Xabier Ajona, el director de l'estació qui ha avançat que amb Grandvalira treballaran com dues marques separades. Arcalís estrena una nova pista vermella (El Clot) amb 500 metres de llargada. S'ha ampliat el producte infantil amb noves instal·lacions com el que s'ha fet al  Park Agustina, s'han fet inversions importants en la producció de neu i s'ha renovat el parc de màquines llevaneus. Ajona creu que Ordino Arcalís i Grandvalira tenen una oferta complementària. "Són tant diferents que són molt complementaris i l'estratègia va per aquí". La combinació de les dues estacions ofereix als esquiadors un total de 240 km de pistes.

Pal-Arinsal, per la seva banda, farà valdre el concepte 'Ski and bike'. El seu director, Josep Marticella ha recordat que l'estació porta sis anys consecutius obtenint beneficis. Ha dit que volen obrir el 30 de novembre i tancar el 30 d'abril. Marticella ha tingut paraules d'elogi per a l'actual cònsol major David Baró i per la seva voluntat de treballar per Pal-Arinsal. En un altre ordre de coses, ha assegurat després de la separació d'Ordino Arcalís que "és clar que juguem sols". Tenim altres forfets com el d'Ski Andorra o el de les Valls del Nord que ens permet interactuar amb d'altres, però ara el que ens toca és interactuar amb nosaltres mateixos".

Grandvalira espera situar-se en els 1,8 milions de dies d'esquí,

Durant la propera temporada, les estacions calculen que vendran 2,5 milions més de dies d'esquí. D'aquesta xifra, Grandvalira espera situar-se en els 1,8 milions de dies d'esquí, Vallnord Pal-Arinsal vol superar els 500.000 i recuperar així la davallada del 7,8% que va experimentar la temporada passada i, Ordino Arcalís, que l'any passat es va quedar vora els 200.000, espera arribar enguany a la xifra dels 210.000.

Repercussió de la fallida de Thomas Cook

D'altra banda, i pel que fa a la fallida de Thomas Cook, els directius de les tres estacions en coincidit en assenyalar que no tindrà una afectació massa important per als seus dominis. En primer lloc perquè poden continuar venint a Andorra via l'aeroport de Tolosa, i després perquè en els darrers anys hi hagut un augment important d'esquiadors d'altres nacionalitats.

 

 

 

 

 

 

Comentaris

Trending