Govern convoca el sector immobiliari per intentar apagar el foc del certificat energètic

L’executiu admet que la confecció de l’etiqueta necessària per poder formalitzar les operacions de compra-venda d’habitatges està generant dubtes 

-
-
Que l’obligatorietat d’haver d’emetre un certificat energètic i acompanyar-lo amb una etiqueta per poder realitzar les operacions de compra-venda d’immobles està sent una bomba de rellotgeria ho prova el fet que el departament de Medi Ambient ha convocat tant al sector immobiliari com els tècnics acreditats per poder emetre dits certificats. Respecte del primer vol calmar l’ambient vist que està molt caldejat. Molt. Respecte dels segons el que volen fer els responsables ministerials és aclarir els dubtes, sobretot, respecte la confecció de l’etiqueta energètica.

Fonts del sector immobiliari han explicat que aquest dimarts es farà una trobada en presència de la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, i el secretari d’Estat, Marc Rossell, a petició dels representants governamentals per tal de mirar d’aclarir dubtes i, sobretot, per apagar focs. Les fonts consultades han explicat que el rebombori és tan gran que s’ha hagut de canviar fins i tot la sala inicialment prevista per fer la reunió perquè l’expectació és màxima. Calvó i Rossell volen afrontar la situació després de no haver tractat la qüestió al detall amb els immobiliaris. Ho van fer a l’inici, de forma genèrica, però no pas es van detallar ni les concrecions ni l’entrada en vigor.

El certificat energètic ja és una realitat des del 2012. Però no és obligatori fins fa poques setmanes. El nou reglament, a banda d’unes petits matisacions respecte del certificat de fa gairebé vuit anys, el que fa sobretot és imposar dit obligació. I crea, també, l’etiqueta energètica. Fonts oficials del Govern han reconegut que l’elaboració, la confecció d’aquesta etiqueta, està generant dubtes, fins i tot, en alguns casos, molts dubtes, i per això s’ha convocat una trobada amb arquitectes i enginyers per tal que des del ministeri de Medi Ambient es facin els aclariments oportuns.

No obstant això, les fonts oficials consultades han assegurat que ja hi ha molts tècnics que per la seva dilatada experiència en la matèria estan expedint tant certificats com etiquetes sense cap més problema. Per tant, si es vol, es poden dur a terme operacions de compra-venda sense cap problema. Però els immobiliaris no ho veuen tan clar. Tampoc els notaris segons com. I això està fent, segons les diverses fonts consultades, que el sector, en un moment que es començava a rellançar, hagi sofert una nova paràlisi.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending