França confirma la visita de ministre d'Educació el pròxim dilluns i els professors preparen accions

Es reunirà amb la seva homòloga Ester Vilarrubla en una agenda que encara no està tancada

-
-
El ministre d'Educació Nacional, Jean-Michel Blanquer serà a Andorra el pròxim dilluns complint, d'aquesta manera, l'anunci fet pel Copríncep Emmanuel Macron durant la seva visita el mes de setembre passat.  L'arribada de Blanquer es produeix en plenes mobilitzacions dels professors per la reforma del sistema de pensions.

Representants dels professors ja han demanat una reunió amb el ministre o amb algun dels seus col·laboradors. L'agenda de la visita no està tancada. Se sap que es reunirà amb la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla i que visitarà un o diversos centres educatius. L'arribada de Jean-Michel Blanquer tindrà, a banda del conflicte per la reforma de les pensions, altres punts a l'ordre del dia. Hi haurà les queixes dels professors per la reforma del batxillerat.

Els alumnes deixen d'especialitzar-se en una branca específica (literària, científica i econòmica i social) i escullen tres assignatures de dotze, a més d'una base compartida per tots de set matèries (història i geografia o francès).

L'objectiu, segons Blanquer, és que l'estudiant tingui un perfil més variat davant un mercat laboral en plena transformació. Un altre aspecte que sortirà durant la visita del ministre serà el trasllat d'aules a l'antiga escola espanyola de Ciutat de Valls. En un primer moment es va comentar que potser hi anirien els alumnes de sisè, després els de batxillerat i ara es parla dels BTS.

En l'àmbit organitzatiu no es descarta que també es pugui tractar el tema de la possible conversió del Lycée de públic a privat, tot i que durants els pròxims anys tot apunta a que es continuarà amb la primera opció, sobretot perquè hi ha un conveni educatiu francoandorrà.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending