Només integrat Vall Banc a Crèdit Andorrà l’AREB acorda un altre traspàs de dipòsits des de BPA

L’agència estatal emet una resolució per la qual aprova la transmissió seqüencial de diferents actius i passius de l’entitat bancària intervinguda

Imatge de la façana del Crèdit Centre.
Imatge de la façana del Crèdit Centre. Toni Solanelles

Després de mesos sense produir-se cap traspàs de clients i dipòsits bloquejats a la Banca Privada d’Andorra (BPA) intervinguda, aquest dimecres el BOPA notifica una nova resolució de l’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) per la qual anuncia que ha aprovat la transmissió seqüencial de diferents actius i passius de l’entitat bancària intervinguda. La decisió s’adopta pocs dies després que Vall Banc s’hagi integrat ja de forma definitiva a Crèdit Andorrà.

Fins ara, els fons que sortien de BPA anaven tots cap a Vall Banc, que era l’hereu del banc pont. La resolució dictada recentment i notificada aquest dimecres a través del BOPA, que és la primera que firma la nova presidenta de l’AREB, Sílvia Cunill, ex-dirigent de Crèdit Andorrà, explica que les operacions dels nous clients traspassables s’han de cedir “a una entitat o vehicle” que adquireixin l’operativa “sense necessitat d’una nova resolució”.

L’acord adoptat no aclareix, evidentment, a quina entitat van a parar els clients i els dipòsits, encara que es pot pressuposar que la voluntat és traslladar-los cap a Crèdit Andorrà. I deixa clar que el llistat de traspassables s’inclou en un annex que no es publica per guardar el secret i la confidencialitat. El que sí que indica l’acord publicat que “sense perjudici del fet que la resolució i els acords, les mesures i els instruments de resolució són eficaços des del moment de la seva publicació al BOPA, s’acorda que la migració operativa i tècnica es durà a terme fins el 31 de juliol de 2022”.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending