Líders republicans dels EUA reclamen informació sobre la intervenció a BPA

Els congressistes estan avaluant el funcionament de l’administració estatunidenca i malfien de les decisions del FinCEN que van afectar Andorra

Una imatge del lloc web del FinCEN.
Una imatge del lloc web del FinCEN. arxiu

Líders republicans dels Estats Units han tornat a activar la reclamació de dades i informació a l’administració americana sobre la intervenció de dita administració i especialment del FinCEN amb la ‘notice’ sobre Banca Privada d’Andorra (BPA) en relació, justament, amb els fets que van derivar en la desaparició d’un banc al Principat i en les suposades anomalies que hi hauria hagut en tot plegat.

L’interès republicà s’ha activat després que els antics propietaris de BPA hagin reactivat els seus esforços per fer evident que les autoritats americanes es van sobrepassar o, en tot cas, haurien estat presumptament enganyades. Certs mitjans de comunicació andorrans van tornar a publicar la setmana passada “acusacions històriques i falses, en les quals s'afirmava que la família Cierco va donar diners al lobbista estatunidenc Paul Manafort” amb l'objectiu d'influenciar a l'administració de Trump per investigar el cas BPA el 2016.

La família confirma que mai ha contractat a Manafort per a cap activitat de lobby. La família Cierco ha estat treballant amb l'empresa Mercury Public Affairs LLC, amb seu a Washington DC, com a part dels seus esforços en curs per a demostrar que les autoritats andorranes van actuar il·legalment i van utilitzar a FinCEN per eliminar el BPA del mercat el 2015.

Com a resultat d'aquests esforços, s'ha informat recentment a la família que els nous líders republicans del Congrés han estat informats i han expressat el seu interès a saber més sobre la intervenció estatunidenca en el tema del BPA. Els Cierco entenen que l'ambaixadora d'Andorra als EUA i representant permanent davant les Nacions Unides, Elisenda Vives Balmaña, també ha estat informada d'aquests esdeveniments.

Comentaris (7)

Trending