Filloy inicia una ronda de visites als CAPs del país

El ministre vol conèixer de primera mà la realitat del dia a dia dels tècnics d’atenció social que hi treballen

Un instant de la visita.
Un instant de la visita.

El ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, acompanyat per la secretària d’Estat d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Teresa Milà, ha iniciat aquest dijous una ronda de visites als Centres d’Atenció Primària del país. El primer al qual ha acudit és el d’Andorra la Vella. L’objectiu és conèixer de primera mà la realitat i el dia a dia dels tècnics d’atenció social que treballen en aquestes instal·lacions, distribuïdes arreu del territori.

A més, Filloy ha explicat que la intenció d’aquestes trobades també és reforçar el diàleg amb els professionals i poder copsar les seves propostes i idees. D’aquesta manera, es podrà determinar conjuntament les línies estratègiques del ministeri en aquest àmbit.

Precisament, els treballadors de l’Àrea d’Atenció a les Persones i les Famílies (AAPF) que es troben als CAP són el nivell bàsic d’atenció social adreçada a tota la població. Aquesta àrea té les funcions principals, entre d’altres, d’informar i orientar a les persones, famílies i grups sobre els recursos dels serveis socials i sociosanitaris.

Detectar situacions de risc i la posterior gestió i coordinació de les prestacions, recursos i ajuts és una altra de les competències de l’AAPF, que també participa i col·labora en els processos de reinserció i inclusió de les persones i famílies ateses. En aquest sentit, es destaca el fet que els professionals de l’Àrea intervenen prop de gent gran, famílies, joves, infants, persones amb diversitat funcional, població migrant o persones amb drogodependències. 

Comentaris (1)

Trending