Feministes suïsses exigeixen a Govern que aturi “la criminalització” d’Stop Violències

El Grup Internacional #14J tramet una carta a Xavier Espot on també li reclamen la despenalització de l’avortament

Comentaris

Vanessa M.Cortés es dirigeix a les assistents a la manifestació del passat dilluns.
Vanessa M.Cortés es dirigeix a les assistents a la manifestació del passat dilluns.

El Grup Internacional #14J per a la vaga feminista a Suïssa ha tramès una carta al cap de Govern, Xavier Espot, mitjançant la qual li exigeixen que “aturi la criminalització de les nostres companyes” d’Stop Violències i que “faci el que sigui necessari per a frenar l’assetjament mediàtic i social al qual s’estan veient sotmeses”. De fet, denuncien especialment el fet que aquesta situació “està sent fomentada” per l’executiu tot lamentant que, malgrat que fa temps que l’entitat andorrana “ha sortit a manifestar-se” per defensar diferents reclamacions, “només s’han decidit a prendre-les en consideració quan ho han elevat a nivell internacional”.

L’associació suïssa afirma en l’escrit que “en contra de tots els usos i costums heteropatriarcals que practica el seu govern i gran part de la nostra societat”, Stop Violències “compta amb tota la credibilitat per part del moviment feminista internacional i del suís en particular”. Així, l’entitat andorrana té “tot el nostre suport per a la continuació d’accions polítiques fins que aconsegueixin despenalitzar l’avortament a Andorra” i el reconeixement de tots els drets de les dones.

Per això, a través de la carta, exigeixen al Govern “la despenalització de l’avortament” així com que al pressupost s’incloguin mesures que “garanteixin el dret de les dones a avortar de forma lliure, segura i gratuïta, independentment dels motius de la decisió”.

Comentaris (2)

Trending