FEDA ha destinat des del 1988 uns 35 milions d'euros en conservació i renovació del parc hidràulic

La central produeix electricitat a un cost més baix que la que es compra als països veïns

-
-
FEDA inverteix cada any uns 1,2 milions d'euros en el manteniment de les infraestructures. Des del 1988 s'han destinat 35 milions d'euros en conservació i renovació del parc hidràulic. La central hidroelèctrica està tancada aquesta setmana per unes tasques de manteniment que també  inclouen els canals Valira i Madriu i la canonada forçada que porta l'aigua des del llac d'Engolasters a la central, que produeix electricitat a un cost més baix que la que es compra als països veïns.
 

La directora de Transport de FEDA, Laura Bonet, ha explicat durant una visita aquest dijous  a la presa d'Ensagents que aquestes actuacions són molt necessàries per conservar i garantir el bon rendiment de la central hidràulica, que és principal font d’energia renovable del país. Tal com ha indicat, es tracta d’una infraestructura complexa que requereix d’un manteniment i una renovació continuades.

Cada any a l’estiu, per tal d’aprofitar l’època en què l’electricitat és més barata i la producció és més reduïda, es fan les visites d’inspecció de les instal·lacions i en particular dels canals, per controlar el seu estat. Aquest any, a més, es buida la canonada forçada de la central i s’inspecciona. Igualment s’aprofita l’aturada per fer actuacions de manteniment en moltes instal·lacions de FEDA.

Algunes de les accions que s’estan duent a terme són la neteja de la presa de Ransol, treballs a la central com canvis de vàlvules, i revisió de l’aparell elèctric de la central hidroelèctrica. L’aturada de la central durant aquesta setmana comporta deixar de produir prop de 1.400 MWh, i a més, que gairebé tota l’electricitat que es consumeix durant aquests dies s’hagi d’importar. 

Comentaris

Trending