Espot diu que comparteixen moltes de les proclames de la manifestació del Dia de la Dona

El cap de Govern assegura que no hi ha haver representació de l'Executiu a l'acte perquè volien que el protagonisme fos per les associacions feministes

Un moment de l'acte en suport a les dones d'aquest dilluns a Govern.
Un moment de l'acte en suport a les dones d'aquest dilluns a Govern.
El cap de Govern Xavier Espot ha dit en relació a l'acte d'aquest diumenge de celebració del Dia de la Dona que "no només respectem. També compartim moltes de les proclames que es van fer durant la manifestació". Ha afegit que no hi ha haver representació del Govern "perquè enteniem que era una iniciativa liderada per les associacions feministes del país i vam entendre que el protagonisme havia de ser per aquestes associacions. Ens va semblar que el fet de participar-hi es podia malinterpretar en el sentit que podíem apropiar-nos del protagonisme".

Espot creu que van prendre la millor decisió no anant a la manifestació del 8-M "i despolititzar el màxim possible una concentració d'aquestes característiques". En referència a la prèsencia del PS i de Progressistes-SDP ha argumentat que "malauradament, altres formacions no ho van entendre així, la qual cosa respecto i no faré com ells de criticar la nostra absència. Però no vull que s'entengui de cap manera que el fet de no participar-hi era un acte de no adhesió del Govern i dels seus representants a moltes de les proclames que es van fer".

Sobre l'acte d'aquest dilluns, un minut de reflexió per la situació de les dones, ha indicat que "és una forma per part de les institucions públiques, en aquest cas del Govern, de testimoniar el nostre suport a la causa que es defensa amb ocasió del 8 de març. Aquesta concentració és una forma de fer sentir la veu del Govern, dels seus treballadors i dels seus representants".

Ha reconegut que "s'ha de lluitar dia a dia però és important que un cop a l'any és visibilitzi la discrimanació i la marginació que encara pateix la dona aquí i a la resta del món i el camí que queda per recórrer".

D'altra banda i en relació a la Llei d'Igualtat, Espot ha dit que el text està força avançat i que s'està treballant amb les associacions i amb la secretaria d'Estat d'Igualtat.

 

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending