Vicky Jiménez, “il·lusionada” per poder jugar a casa i intentar guanyar el WTA 125 d’Andorra

Amb un pressupost de 500.000 euros, repartirà 125.000 dolars en premis entre les 32 jugadores del quadre individual i les 8 parelles de dobles

Els impulsors del WTA 125 d'Andorra amb la tennista andorrana Vicky Jiménez.
Els impulsors del WTA 125 d'Andorra amb la tennista andorrana Vicky Jiménez.

Del 26 de novembre al 4 de desembre tindrà lloc el primer WTA 125 d'Andorra. Vicky Jiménez serà la principal ambaixadora del torneig en el qual serà la seva primera competició a casa amb 32 rivals en el quadre principal; l'objectiu principal, guanyar-lo. Amb un pressupost de 500.000 euros repartirà 125.000 dolars en premis. Els impulsors de la iniciativa han destacat la projecció internacional que es dona del Principat al món.

Vicky Jiménez jugarà a casa i ho farà com a principal reclam del Crèdit Andorrà Open WTA 125 de tennis que se celebrarà la setmana del 28 de novembre al 4 de desembre sobre pista dura. Un torneig que per la tennista andorrana significarà la primera vegada que jugui a casa, “davant de la família i amics”, i s’ha marcat com a objectiu guanyar-lo. Seran 32 jugadores en el quadre individual i 8 parelles en dobles.

Molina augura un torneig de nivell amb la conformació de tennistes del top-100 i una del top-50

No ho tindrà fàcil, de fet, com ha confirmat el soci de Tennium i CEO del torneig, Enric Molina, “ja hi ha confirmades algunes top-100 i un top-50 del rànquing mundial”, tot i que no ha volgut desvelar cap nom. De moment, comencen per un WTA 125, però no ha amagat que la seva ambició és créixer: “És una ambició i pot ser una fita assolible. No seria estrany que en aviat pugui ser un 250 o 500”. De moment, com ha recordat el de Tennium, només hi ha 23 tornejos WTA 125 al món, al que cal sumar-hi el del Principat. “És un projecte de país i volem que creixi de la mà de tots”, ha conclòs. 

Tots els impulsors del torneig han volgut ressaltar el potencial de la tennista andorrana i la progressió que ha fet recentment, cremant etapes de forma molt ràpida; aquest dilluns, Vicky Jiménez ha entrat, per primera vegada, dins de les 150 millors del rànquing mundial amb la 147a posició. Per tot això i per ser un torneig que juga al Principat, és l’ambaixadora del torneig que té un pressupost de 500.000 euros i repartirà 125.000 dòlars en premis. La competició es desenvoluparà entre el Poliesportiu d’Andorra i el Joan Alay. En aquest sentit, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha aprofitat posar en relleu la necessitat de tenir el multifuncional per poder acollir tota mena d’activitats.

Blasi veu la competició com un moment per potenciar l'esport en el país i “implicar tota la gent relacionada amb el tennis perquè és un projecte de país, on tothom s’ha de veure inclòs com una família per intentar que sigui un èxit”

El torneig també ha de servir un impuls per la base de la federació de tennis. El seu president, Gerard Blasi, s’ha mostrat molt satisfet de poder comptar amb una competició d’aquest nivell i ha assegurat que la voluntat és “implicar tota la gent relacionada amb el tennis perquè és un projecte de país, on tothom s’ha de veure inclòs com una família per intentar que sigui un èxit”. Al voltant del torneig també es duran a terme activitats paral·leles, com un torneig per  joves, encara per definir la categoria, que tindrà el premi de disputar la final en el poliesportiu d’Andorra.

Finalment, Crèdit Andorrà i el Govern d’Andorra han destacat el que significa tenir una competició d’aquest nivell al país i projecta la marca del Principat arreu del món.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending