Verdú fa història i s’imposa al gegant de Glungezer

És el primer cop que un esquiador andorrà guanya una prova de la Copa d’Europa i ho ha fet gràcies al bon rendiment a la primera màniga i amb onze centèsimes de marge amb el segon classificat

https://www.youtube.com/watch?v=2zbPAVRjxVs

Joan Verdú ha fet història. L’esquiador s’ha convertit en el primer andorrà que s’imposa a una gegant de la Copa d’Europa. Ho ha fet en el disputat aquest diumenge a l’estació de Glungezer (Àustria). D’aquesta forma, s’uneix a Vicky Grau, que sí que havia guanyat una prova continental, això sí, ja fa molts anys: el 1999.

Verdú ha completat les dues mànigues de la prova amb un temps global de 2’20’’18. Gran part de la victòria es deu a l’excel·lent resultat assolit en el primer descens, que li ha permès liderar la classificació provisional.

En el segon, ha sortit més conservador. Prou per conservar bona part de l’avantatge aconseguida i, per tant, garantir un triomf que és històric. En segona posició, a onze centèsimes ha quedat el finès Samu Torsti (2’20’’29). El txec Krystof Kryzl ha completat el podi.

És el primer cop que un andorrà guanya una prova de la Copa d’Europa. En dones, sí que hi ha un precedent. El de Vicky Grau, l’any 1999, a Suècia. Verdú no tindrà gaire temps per celebrar la victòria. Aquest mateix dilluns, també a Glugezer, participa en un altre gegant.

“És un dia brutal. No tinc paraules”, ha afirmat Verdú després d’un triomf, tot recordant el que suposa “un resultat així després d’anys complicat”. Sobre la prova, ha apuntat que “sabíem que estàvem entrenant bé i teníem bones sensacions”. Així, ha apuntat que “sortir amb un bon dorsal m’ha permès fer una bona primera màniga i la segona, malgrat que la pista estava molt marcada, també ho ha estat”. Ara, l’equip “està motivat per continuar donant gas”.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending