Set rècords nacionals dels nedadors andorrans al Campionat d’Espanya hivernal

Els germans Lomero, Patrick Pelegrina i Nàdia Tudó, que a més ha aconseguit una medalla de bronze en la prova de 4x100 estils femenins defensant el casquet del CN Barcelona, han estat els protagonistes

Els quatre protagonistes dels rècords.
Els quatre protagonistes dels rècords. FAN

Set rècords nacionals i una medalla de bronze. Aquest és el balanç obtingut pels nedadors andorrans al Campionat d'Espanya d'hivern en piscina de 25 metres que s’ha portat a terme durant aquest cap de setmana a Castelló de la Plana. Els nedadors i la nedadora procedents del Principat hi han participat, cadascun d’ells, en representació dels seus clubs, en el que ha estat la segona competició que han disputat amb ells, després de la Copa Catalana.

Dels rècords nacionals cal destacar que tres d’ells s’han obtingut durant la primera posta d’un relleu. En aquest sentit Bernat Lomero fent la primera posta en esquena dels 4x50 estils aconseguia rebaixar el rècord que fins aquell moment tenia el seu germà Tomàs de 27,62 i deixar-ho en 27,42. També va rebaixar el rècord dels 50 lliures que també tenia el seu germà Tomàs de 23,65 al 23,50. La resta de temps dels relleus no comptabilitzen de manera oficial.

També Tomàs Lomero ha aconseguit dos rècords. El primer durant la posta incial dels 4x100 lliures, on ha rebaixat la seva pròpia marca de 51,87 per l'actual 51,15. En el 4x100 estils, en Tomàs al ser la primera posta, ha rebaixat el rècord dels 100 metres esquena que tenia Patrick Pelegrina del 59,44 al 58,19.

Pel que fa als rècords nacionals que s’ha aconseguit en les proves individuals, Nàdia Tudó va ser la primera en aconseguir-ho a la prova de 200 metres braça en baixar el seu propi rècord de 2:30,33 a 2:29,55. La curiositat es va viure a la prova dels 50 metres papallona, on nedaven, en sèries diferents els germans Lomero. Tomàs es va llançar primer a l’aigua i va aconseguir aturar el crono en un 24,6 rebaixant el rècord nacional de 24,88; però a la sèrie següent, Bernat Lomero rebaixava la marca feta pel seu germà, deixant el rècord nacional de la prova en un 24,37. En ser una mateixa prova, només es comptabilitza el rècord del Bernat.

Una de les notícies del cap de setmana ha estat que s'ha rebaixat un rècord andorrà històric que estava en vigor des del 2009. Es tracta del rècord en 50 metres braça que fins a la data posseïa Hocine Haciane i que a partir d’aquest cap de setmana el té en possessió Patrick Pelegrina, havent-lo baixat del 29,07 a 28,99. El campionat ha finalitzat aquest diumenge amb la prova del 4x100 estils femení, on Nàdia Tudó, nedant amb el casquet del CN Barcelona ha aconseguit la medalla de bronze, que ha estat l'única medalla que ha aconseguit la representació andorrana.

Etiquetes

Comentaris

Trending