Sanció de quatre partits a Marc Aguado pels insults a l’àrbitre del partit de ‘play off’

El comitè de competició també ha imposat un encontre de suspensió a Pastor i Martí Vila, expulsats durant el duel contra la Reial Societat B

Marc Aguado, entrant per una pilota en el duel al camp del Vila-real B.
Marc Aguado, entrant per una pilota en el duel al camp del Vila-real B. FC Andorra

Si Marc Aguado continua l’any vinent al FC Andorra, serà baixa els primers quatre partits de competició oficial. És el càstig que li ha imposat el comitè de competició pels insults que va consignar l’àrbitre Pozueta Rodríguez en l’acta del partit contra la Reial Societat B. I encara sort, ja que el jutge ha acabat posant la banda baixa de la sanció, que podria haver estat superior. També s’ha imposat un encontre de suspensió a Martí Vila i Àlex Pastor.

El comitè de competició ha donat a conèixer les sancions conseqüència dels partits de la primera eliminatòria de la fase d’ascens, entre els quals el que va disputar l’Andorra contra el filial donostiarra i que va acabar molt carregat de polèmica arbitral. I la resolució implica càstig per a tres jugadors tricolors. El més fort, el que ha rebut Marc Aguado.

Segons l’acta arbitral, el migcampista aragonès va saltar al camp al final del partit i es va encarar amb els col·legiats: “Sou uns fills de gran puta; no teniu ni puta idea”

El migcampista aragonès no va jugar el partit perquè estava lesionat. Però, al final del mateix, va saltar al camp per recriminar els greus errors que el col·legiat havia comès. I, segons Pozueta Muñoz, no ho va fer de la forma més adequada. Al contrari. Segons va escriure a l’acte, el jugador tricolor li va etzibar dures desqualificacions: “Sou uns fills de la gran puta, no teniu ni puta idea”.

Ha estat aquest redactat el que ha fet servir el comitè per imposar un càstig. Entén, en primer lloc que Aguado va insultar i no pas menysprear els àrbitres. Per tant, la sanció podia situar-se entre quatre i dotze partits. I, tenint en compte l’absència de precedents per part del migcampista, s’ha estat, relativament, benèvol. S’ha aplicat la banda més baixa: quatre partits.

Evidentment, ja tocarà complir-los la pròxima temporada. En aquest cas, en qualsevol competició. Inicialment en lliga, a Primera RFEF, però si hagués algun partit de Copa del Rei també s’aplicaria. Aguado els haurà de complir tant si segueix a l’Andorra, com voldria el club tricolor, com si torna al Saragossa.

A banda, dos altres jugadors tricolors també han estat castigats, En aquest cas, Martí Vila i Àlex Pastor, que van ser expulsats durant el partit. El primer, per una doble groga excessivament rigorosa. El segon, per una vermella directa, ja a la pròrroga. En tots dos casos, se’ls ha imposat el partit de suspensió de rigor que, igual que Aguado, ja hauran de complir la pròxima temporada.

Comentaris

Trending