La Penya Encarnada torna a la primera divisió del futbol andorrà

L’equip d’Albert Jansà derrota el FS la Massana i es proclama matemàticament campió de la Lliga Unida; els massanencs hauran de jugar el play-off d’ascens

Dos gols en els primers vint minuts de joc van posar de cara el partit per al Nova Constructora Penya Encarnada. El conjunt que entrena Albert Jansà va derrotar el CISA FS la Massana (2-1) i va aconseguir proclamar-se campió matemàticament de la Lliga Unida, la segona divisió del futbol andorrà, amb la qual cosa dos anys després d’haver-hi estat torna a la màxima competició futbolística del Principat.

El matx contra els massanencs era a cara o creu. Una victòria de la Penya Encarnada li donava el títol davant d’una FS la Massana que es veu obligat ara a jugar la promoció d’ascens contra el penúltim classificat al final del play-off per la permanència a la Lliga Multisegur Assegurances. Els d’Albert Jansà eren conscients de l’oportunitat de què disposaven i per això van saltar al terreny de joc molt conscienciats.

campions
L'equip 'encarnat' amb el rètol de campions. | FAF

La Penya Encarnada es va avançar ben aviat. Els germans Martins, Jefferson i Luis es van encarregar de donar un avantatge clar, de dos gols, en poc més de vint minuts de joc. Jefferson va marcar al minut 9, i Luis va fer el de la tranquil·litat transformant un penal al 21. Abans del descans, Marinho va retallar diferències al 44. Un gol que no evitaria la victòria, i l’ascens, del Nova Constructora Penya Encarnada.

A la segona part tot i els intents dels uns i els altres, el marcador ja no es tornaria a moure més, i d’aquesta manera, l’equip ‘encarnat’ torna a la màxima categoria del futbol andorrà, després de passar dues temporades a la Lliga Unida.