El MoraBanc trenca la mala ratxa superant amb solvència el Fuenlabrada (85-71)

Els tricolors aconsegueixen el primer triomf després del brot Covid gràcies a un bon segon temps durant el qual ha passat durant molts moments per sobre els madrilenys

Tyson Pérez, fent una entrada a cistella.
Tyson Pérez, fent una entrada a cistella. ACB PHOTO

Era, el Fuenlabrada, un rival perillós. I ho ha estat durant una bona part del partit. Però després d’un segon quart de ratxes i un inici de segona part amb alguns petits dubtes, els d’Ibon Navarro han agafat velocitat de creuer i encert ofensiu per passar per sobre durant molts minuts dels madrilenys, que en alguns moments han abaixat els braços. Tot plegat per trencar una ratxa de derrotes marcades per la Covid i les lesions.

L’equilibri ha marcat el primer quart. Equilibri, sobretot, en les errades. Cap dels dos conjunts estava ni entonat ni gaire posat en el partit. Els uns encara ‘tocats’ per una temporada de múltiples baixes. Els altres, tenallats pel que s’hi jugaven. Tanta igualtat que fins i tot s’ha vist reflectida en el marcador (16-16). L’escenari ha semblat canviar només iniciar-se el segon quart.

Tres triples consecutius dels homes d’Ibon Navarro han servit per obrir forat (25-16). Però l’encert del MoraBanc no ha tingut continuïtat. Ni l’encert ofensiu ni la bona marxa defensiva. Afegides algunes pèrdues de pilota, tot plegat ha servit perquè els homes de Josep Maria Raventós tornessin la moneda als andorrans i tornessin a equilibrar el matx. Però el partit era arrauxat i el MoraBanc no volia claudicar. Un altre parcial clar a favor ha deixat el marcador al descans en un 38-29. Calia consolidar algunes de les ratxes de bon encert ofensiu i mirar de no ser tan tous en les passades i al darrere.

MoraBanc Urbas Fuenlabrada.
Olumuyiwa, a punt d'encistellar.

La represa ha estat dubitativa, però amb Jelinek d’estilet, els andorrans s’han mantingut ferms al capdavant. I han tornat a protagonitzar una d’aquelles ratxes que, com al segon quart, han permès anar eixamplant les distàncies gràcies a un 14-2 de parcial. Però el MoraBanc donava massa opcions en el rebot ofensiu als madrilenys i això impedia trencar el partit. Però la resistència del Fuenlabrada ha durat poc.

A base de bàsquets i encert, els andorrans han anat minant la moral d’uns madrilenys que venien d’una bona ratxa de victòries però quan s’han vist superats han abaixat els braços i el MoraBanc ho ha aprofitat per apuntar-se un triomf clar i contundent. Una victòria que calia després de molts problemes, moltes baixes i moltes ensopegades.

MORABANC ANDORRA (85): Garcia 6, Senglin 12, Jelinek 14, Pérez 15, Parakhouski 10 -cinc inicial-, Paulí 14, Kulvietis 2, Tunde 3, Sy 2, Colom 0 i Ruesga 2.
URBAS FUENLABRADA (71): Samar 2, Cheatram 9, Eyenga 7, Meindl 10, Alexander 15 -cinc inicial-, Novak 4, Emegano 5, Trimble 7, Diallo 10, Bagayoko 0 i González 2.
Àrbitres: Peruga, Serrano i Fernández
Parcials: 16-16; 22-13 (38-29); 25-15, 22-27 (85-71).