El MoraBanc perd sobre la botzina contra el Joventut un partit que tenia controlat

Brodziansky en l'últim suspir dona la victòria als badalonins en el matx pel tercer i quart lloc de la Lliga Catalana (77-78)

Crawford marca Brodziansky, el protagonista del partit.
Crawford marca Brodziansky, el protagonista del partit. CJB

Una cistella de Brodziansky en el darrer suspir i sobre la botzina ha donat al Joventut de Badalona el tercer lloc de la Lliga Catalana en un partit que el MoraBanc Andorra tenia ben encarrilat però que s'ha començat a complicat en el tercer quart,

El MoraBanc ha sortit més motivat en un partit que habitualment no es disputa a la Lliga Catalana però que aquesta vegada s'ha decidit fer perquè després de la pandèmia, els equips puguin arribar a la Lliga ACB més rodats. La diferència d'actitud entre els andorrans i els badalonins queda demostrada en el primer quart perquè els segons només han fet dues personals en 10 minuts. Vives anotava 6 dels 7 primers punts de la Penya i Jelinek trencava una ratxa de quatre triples seguits fallats. Els homes d'Ibon Navarro anaven per davant en el marcador (23-16) molt més motivats que els seus rivals.

El Joventut, desencertat havia perdut 9 pilotes i tenia només un 40% en tirs de camp, una dada poc habitual en un equip tan encistellador que al tercer quart només havia anotat 1 de 12 triples. La poca eficàcia en els triples quedava compensada pels 12 rebots ofensius i un parcial de 0-7 els permetia mantenir-se en el partit (46-39) a manca de tres minuts per al final del tercer quart. Tres triples seguits acostaven la Penya (50-49) en uns minuts on els punts andorrans eren de tirs lliures.

S'arribava al tram final del partit amb empat (62-62) a manca de cinc minuts i diferències d'un punt per un i altre equip. Al Joventut, Parra tirava de l'equip amb triples i 13 punts dels 20 anotats en el darrer quart (70-72).  Dos triples seguits de Clevin Hannah posaven per davant al MoraBanc (73-72) a falta d'un minut. El Joventut encistellava i Hannah fallava un tir de dos en el marcador en 73-74.

Parra, fins aleshores, super efectiu fallava dos tirs lliures i a manca de 30 segons la possessió era pels badalonins que havien capturat el rebot. Perdien la pilota i el Morabanc anotava (75-74). Vives encistellava (75-76) i el MoraBanc disposava de 9 segons per guanyar. Codi Miller assumia la responsabilitat i posava el 77-76 a un segon per al final i possessió badalonina. Sobre la botzina, Brodziansky anotava i donava la victòria a la Penya (77-78)

MORABANC ANDORRA (77): Sergi Garcia (5), Tyree Miller-McIntyre (6), Betatunde Olumuyiwa (8), David Jelinek (8), Conor Morgan (4) -cinc inicial- Mario Nakic (9), Andrew Crawford (14), Guillem Colom (0), Oriol Paulí (6), Clevin Hannah (11), Jose M. Pérez (0) i Amine Noua (6)

JOVENTUT (78):  Guillem Vives (16), Simon Birgander (7), Brandon Paul (8), Albert Ventura (2), Zsombor Maronka (8),– cinc inicial- Yannick Kragg (0), Pep Busquets (4), Pau Ribas (2), Vladimir Bordziansky (7), Adrià Domènech (0), Derek Willis (4) i Joel Parra (20),

Àrbitres: Jordi Aliaga, Alberto Baena i Andrés Fernández.