El MoraBanc jugarà a porta tancada per la Covid els dos amistosos previstos al país

El matx contra el Manresa del proper dia 30 al Prat Gran d’Escaldes s’havia plantejat de fer-lo amb públic tot i que restringint-ne òbviament l’aforament per l’evolució de la pandèmia ho ha fet descartar

Presentació de Malik Dime i Tunde, amb Francesc Solana enmig de tots dos, davant la seu de MoraBanc.
Presentació de Malik Dime i Tunde, amb Francesc Solana enmig de tots dos, davant la seu de MoraBanc. Toni Solanelles

Els dos partits amistosos que el MoraBanc preveu jugar durant aquesta pretemporada al Principat, contra el Barça i davant el Baxi Manresa, seran a porta tancada. En principi sembla el més raonable. Però fins al darrer moment s’ha estat valorant la possibilitat de celebrar amb públic el matx que s’ha de jugar al Prat Gran d’Escaldes contra el conjunt que entrena Pedro Martínez. Finalment l’evolució de la pandèmia, del coronavirus, ho ha fet descartar. I el dos enfrontaments seran tancats al públic.

L’equip que entrena Ibon Navarro va preparant una temporada sobre la qual encara hi ha moltes incerteses. Una, justament, és com es disputaran els partits. No ja els de preparació, sinó i sobretot, els oficials de la Lliga Endesa. Encara no està clar si hi podrà haver públic als pavellons o no. Per a les economies de molts clubs, el fet de no poder tenir el coixí de les entrades i dels abonaments dels socis pot ser un gran inconvenient. En el cas del MoraBanc, el percentatge d’ingrés procedent d’aquests conceptes segurament és inferior al de la majoria de clubs de l’ACB respecte del pressupost global, però no deixa de ser notable.

Si no fos pel coronavirus, esportivament hi ha bones sensacions al tomb de l’equip que s’ha construït aquest estiu. El club de la Baixada del Molí ha presentat aquest dijous les dues novetats interiors, els africans amb formació americana Babatunde Olumuyiwa i Malik Dime. Tots dos han de portar molta energia sota els cèrcols. Es tracta de dos jugadors molt físics que hauran de fer servir justament la seva capacitat atlètica per substituir la manca de centímetres davant altres pivots més grossos que es trobaran en la competició.

El club de la Baixada del Molí ha presentat aquest dijous les dues novetats interiors, els africans amb formació americana Babatunde Olumuyiwa i Malik Dime

El mànager general del club, Francesc Solana, ha exposat durant la presentació dels pivots de Serra Leone i Senegal, respectivament, que “són dos jugadors que ens han d'aportar molt dinamisme i energia en el nostre joc”, i hi ha afegit que “amb la resta de jugadors interiors pensem que tenim el que necessitem per jugar de la manera que volem jugar”. Malik Dime debutarà a la lliga espanyola i no ha estalviat elogis per a la competició: “L'ACB és la millor lliga de el món exceptuant la NBA i això ha influït en la meva decisió com també ho ha fet l'estil de joc de l'equip en el qual es comparteix la pilota i es juga ràpid”. Dime afirma que “puc ajudar en defensa i en rebot, que són els meus forts perquè sóc un jugador ràpid i per l'alçada que tinc”.

Babatunde o Tunde, com esportivament se’l coneix, que ja va jugar la fase final de València amb l'equip, ha exposat que “la meva idea és viure el present i no pensar massa en el futur donant cada dia el meu 110 per cent en el treball i fent el que sé fer a la pista, no volent fer massa més”. Tunde també ha dit que "a València vaig sentir que era capaç de jugar a aquest nivell i que era el principi de la meva oportunitat a l’equip”. En tot cas, la setmana vinent i l’altra contra el Barça i el Manresa, a Encamp i a Escaldes, podran posar-se a prova.

El partit del complex esportiu encampadà contra els homes que enguany entrenarà Sarunas Jasikevicius havia de ser a porta tancada des de l’inici. En el cas del matx contra el Manresa, a Escaldes el dia 30 d’agost a les 7 de la tarda es va analitzar que fos amb públic. En un principi, a l’origen, fa uns quinze dies, es va plantejar l’esmentada possibilitat. Això sí, amb aforament reduït i plàcet del ministeri de Salut. Però aquesta possibilitat ha estat descartada degut a l’evolució de la Covid els darrers dies.

Ni el comú ni el Morabanc veuen una opció sanitàriament oportuna obrir el partit al públic, més encara tenint en compte que segurament hi hauria un bon nombre de seguidors del BAXI Manresa que estarien interessats en poder veure les primeres evolucions del seu equip, que ha incorporat moltíssimes cares noves a l’equip que entrena Pedro Martínez. El partit haurà de ser a porta tancada i s’avalua la possibilitat d’establir una mena de ‘fila zero’ (de tiquets o entrades) col·laborativa per a aquells que vulguin fer una aportació. Aquesta, però, és una decisió que ha d’acabar d’adoptar el club.

Etiquetes

Comentaris

Trending