El MoraBanc es posa la granota de feina per esborrar un mal primer quart i sumar una nova victòria

Andric (21 punts) i Maric lideren un triomf treballat contra un rival que s'ha volgut enganxar al partit fins el darrer moment (70-82)

Speight intenta fer jugada marcat per dos rivals al partit d'aquest divendres. MORABANC ANDORRA

El MoraBanc Andorra ha sumat la seva dinovena victòria a la Lliga Leb Or derrotant al Càceres per 70-82 i havent de remar per esborrar un mal primer quart. Andric i Maric han estat els més destacats del conjunt tricolor. El Palència també ha guanyat el seu partit contra l'Alacant (87-79) i continua empatat amb el MoraBanc al capdavant de la classificació.

L’inici ha estat preocupant per al MoraBanc amb cinc atacs i quatre pilotes perdudes -tres d’elles de Micah Speight- i els locals per davant (7-2) aprofitant les facilitats defensives. Una nova pilota perduda i el fet que l’equip entrés en bonus quan encara faltaven més de quatre minuts per al final del primer quart ha obligat Natxo Lezkano a demanar un temps mort. I és que sis punts en sis minuts de joc era la constatació que les coses no rutllaven.

Jugar pitjor era realment difícil i el MoraBanc tancava el quart amb uns percentatges molt baixos de tir (1 de 6 en triples) i sis pilotes perdudes. L’esperança és que quedaven 30 minuts de joc i la bona notícia és que tot el baix rendiment, els tricolors només perdien de nou (22-13).

Un parcial de 0-7 al començament del segon quart (22-20) era la constatació que els tricolors s’havien despertat i s’havien posat les piles. Johnny Dee empatava (24-24) i la defensa del MoraBanc molt més intensa que en el primer quart aconseguia que els locals ja no encistellessin amb tanta facilitat. Un parcial de 2-13 posava els homes de Natxo Lezkano per primer cop per davant en el marcador a falta de cinc minuts per al descans.

El partit havia canviat totalment d’un quart a l’altre (24-31). El que perdia ara les pilotes era el Càceres i també era el que tenia poca efectivitat de cara a  cistella. El MoraBanc havia passat els seus problemes dels primers 10 minuts als estremenys.  Tot i els quatre tirs llibres fallats, dos per Maric i dos per Czerapowicz, s’arribava al descans amb un 29-36 amb un parcial de 7-23. Semblava que s'havia encarrilat el partit però dos triples consecutius del Càceres tornaven a fer sorgir dubtes (36-38) amb un 8-2 de parcial. Però entre Maric i Andric, amb dos triples consecutius, han tornat a distanciar els tricolors (39-49) repetint la màxima diferència que ja s'havia aconseguit en el segon quart. Un triple de Johnny Dee i dos tirs lliures d'Andric tornaven a distanciar el seu equip (44-57) malgrat que havia arribat a guanyar de 16.

Tot i que la renda no era decisiva suposa un bon coixí per afrontar el darrer quart. Aquests 16 punts s'han recuperat a l'inici del darrer quart i han estat 18 amb una cistella de Dos Anjos, la màxima diferència. El Càceres s'ha intentat agafar al partit a còpia de triples, quatre en els primers tres minuts. Un darrer esforç local els ha posat a 10 punts quan faltaven tres minuts amb temps mort de Natxo Lezkano. Ha tornar a aparèixer Andric (63-75) i 21 punts. Un triple del Càceres ha ajustat el marcador (66-75) a un minut i 54 segons per al final.

Maric ha anotat i els locals han fallat en el seu atac per a que Johnny Dee posés la cirereta al pastís amb un triple des de la cantonada i la victòria cap a Andorra, una més al sac (66-80) amb un minut per jugar. Al final 70-82, una victòria balsàmica per curar les ferides de la Copa del passat cap de setmana, i continuar al capdamunt de la classificació. Ara, després de la finestra FIBA el MoraBanc es jugarà la lliga, i l'ascens, a casa, contra el Palència. La cita, el dissabte 4 de març.

CÀCERES (70): Sánchez 6, Bercy 6, Cepukaitis 3, Bracey 11, Hasbrouck 21 -cinc inicial-, Lafuente 9, Sainsbury, Borovnjak 6 i Rodríguez 8. 8 de 12 tirs lliures, 13 de 31 tirs de dos, 12 de 29 triples. 26 rebots, 5 ofensius. 23 faltes personals.

MORABANC ANDORRA (82):  Dee 11, Speight 9, Czerapowicz 4, Maric 12, Llovet 4 -cinc inicial-, Andric 21, Rubio 7, Borg 6, Pérez, Schreiner i Dos Anjos 8. 15 de 23 tirs lliures, 20 de 30 tirs de dos, 9 de 22 triples. 30 rebots, 4 ofensius. 20 faltes personals.

Parcials: 22-13, 7-23, 15-21  i 26-25.

Àrbitres:  Lema Parga, Martínez Prada i Murillo Khon.