El MoraBanc es ‘desprèn’ de Noua i Morgan

Els dos ala-pivots han estat un autèntic fiasco a l’ACB però tenien contracte per a la propera temporada i el club de la Baixada del Molí ha hagut de negociar

Conor Morgan i Amin Noua.
Conor Morgan i Amin Noua. MORABANC ANDORRA

Amin Noua i Conor Morgan no seguiran a la disciplina del MoraBanc Andorra. Tot i que era un clam a veus, els dos ala-pivots, que han estat dos dels autèntics fiascos de la temporada del descens, tenien contracte per al proper curs. Per tant, s’ha hagut de fer una negociació per tal de poder rescindir els acords. Més fàcil ha estat amb el francès. No tan senzill amb l’home que venia del Joventut.

De fet, el MoraBanc ha oficialitzat aquest dijous la sortida dels dos jugadors. Però el de Noua estava cantadíssim atès que 24 hores abans els mitjans de comunicació francesos anaven plens que l’interior internacional per França tornava al club del qual va sortir per venir al MoraBanc, l’Asvel. Noua no va complir les expectatives. I va acabar cedit a l’Estrasburg. Morgan va tenir un rendiment encara pitjor que Noua tot i que va acabar la temporada a Andorra.

El canadenc amb passaport irlandès va arribar al Principat amb problemes físics, i mai ha acabat d’encaixar. De fet, si no haguessin estat per aquestes molèsties que de tant en tant el perseguien, se l’hauria tallat al primer tram del curs, quan el president, Gorka Aixàs, va avisar que es farien canvis i al final no es va fer res. Llavors hi havia dos noms amb els respectius cognoms designats per ser acomiadats. Sergi Garcia i Morgan. Tots dos van patir sengles contratemps físics i les sortides es van parar.

Ara, Noua i Morgan ja són formalment fora de la disciplina andorrana, que ha de construir l’equip des de zero per molt que a Francesc Solana li agradaria que continuessin alguns dels jugadors amb contracte. L’únic que ha deixat entreveure que probablement no li faria res seguir a Andorra tot i estar a la LEB és Nacho Llovet. Però faltarà que no li sorgeixi alguna proposta no massa lluny de casa seva -és de Badalona- que el pugui convèncer.

Ni Oriol Paulí ni David Jelinek, tampoc Tunde, tenen cap ganes de seguir. Pretenen trobar equip a l’ACB. Un jugador que no té contracte però que sí que podria interessar dels basquetbolistes que han acabat la temporada és el pivot Víctor Arteaga, que no té contracte en vigor. Aquest ‘cinc peus’ no és un desconegut a la LEB, on també ha jugat aquest darrer curs l’andorrà Alexis Bartolomé, justament a l’Oviedo que entrenava Natxo Lezkano, nou tècnic del MoraBanc. En principi, Bartolomé farà part de l’equip. També hi podria ser l’argentí Fausto Ruesga, fitxat pel club andorrà però cedit a un altre equip d’Or, en aquest cas el Melilla.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending