Llovet renova atret per “un repte bonic però difícil” i la voluntat de tornar el MoraBanc a l’ACB

Solana, que va encaixant peces “al trencaclosques” de la LEB Or, assegura que l’ala-pivot català ha de ser un dels pilars de l’equip i espera que pugui trobar la confiança esportiva que ha perdut els darrers temps

Nacho Llovert amb Francesc Solana just abans d'explicar què ha motivat un i l'altre a seguir vinculats.
Nacho Llovert amb Francesc Solana just abans d'explicar què ha motivat un i l'altre a seguir vinculats. Toni Solanelles

Va desconnectar unes setmanes només acabar la competició de la Lliga Endesa i que el MoraBanc consumés el descens i, després, va començar a rumiar sobre la proposta del club de continuar encara que fos a la LEB Or. Nacho Llovet continua a Andorra convençut i mostrant “compromís” amb el club. Està segur que l’equip es mereix estar a l’ACB i, en certa manera, després d’un any complicat, especialment els dos darrers mesos, la seva lluita és per tornar el MoraBanc a la màxima divisió del bàsquet espanyol. “Pot ser una temporada molt maca però és un repte difícil”, ha explicat Llovet.

El BC Andorra va configurant el trencaclosques per a la LEB Or. De fet, aquest dijous mateix es pot confirmar una nova incorporació. I s’ha assegurat una baixa. Fausto Ruesga no formarà part de la plantilla de LEB Or. De fet, després d’unes poques aparicions esporàdiques a la Lliga Endesa i una cessió, club i jugador han rescindit el contracte. Pas fugaç, intranscendent. Ben al contrari del de Llovet, de qui el mànager general del club, Francesc Solana, espera que retrobi la confiança esportiva aquesta propera temporada.

“Necessita un any de sentir-se amb confiança, de sentir-se còmode, de tenir la seva regularitat, que es torni a sentir el jugador que se sentia quan va arribar a Andorra. Que recuperi la confiança esportiva a partir del suport que se li dóna fora de la pista”, ha afirmat un Solana que considera l’ala-pivot “el primer pilar que el club volia” i per això se li va “demostrar la nostra il·lusió i la importància que tenia”. Aquesta demostració ha estat clau per al jugador, que ha admès que ha intentat implicar, sense sort, algun altre dels ex-companys del darrer curs.

“De la mateixa manera que el club m’ha transmès confiança, jo vull demostrar el compromís, la il·lusió, les ganes i l’ambició”, ha afirmat el jugador, que ha admès que tenia alguna proposta ACB i que ha intentat, sense sort, aconseguir que altres ex-companys seguissin involucrats en el projecte andorrà

Però la decisió de cadascú és personal i les circumstàncies també ho són, ha remarcat un Llovet que ha explicat que tot i tenir alguna proposta ACB després de dotze temporades a la lliga, una vegada va decidir continuar a Andorra, on es troba molt a gust i compromès, ha deixat clar, va deixar d’escoltar cants de sirena i serà al lloc on vol ser. Convençut. “De la mateixa manera que el club m’ha transmès confiança, jo vull demostrar el compromís, la il·lusió, les ganes i l’ambició.”

“Estic molt tranquil i molt content de la meva decisió de quedar-me aquí”, ha insistit Llovet després d’explicar que va parlar amb qui serà el seu tècnic, Natxo Lezkano, que li va dir que “si jo estava convençut, si jo hi creia, que si hi creia em volia en el projecte per liderar-lo una mica”. Amb les incorporacions de Rafa Luz, que coneix des dels quinze anys, i Juan Rubio, el jugador català considera que s’evidencia que es vol un equip amb caràcter. “Serà una mica la nostra identitat.”

Nacho Llovet ha fet esment a la irregularitat de la temporada passada o com van arribar a pesar les emocions en el tram final del curs o no saber separar les dues competicions en què l’equip estava immers. Ara toca fer tabula rasa i centrar-se en el nou repte, que no per atractiu deixarà de ser complexe. Està convençut que el pas del MoraBanc per la LEB Or serà d’una sola temporada. Aquest és l’objectiu. No pensa en cap moment que no tornarà a l’ACB.

Espera ser-hi el curs 2023-2024 amb el MoraBanc. Però aquest sentiment no tots els jugadors el veuen igual. Hi ha qui pensa que deixant la lliga un any potser no hi tornarà mai més. “Aquest risc el veig més petit que un altre jugador”, ha admès. Però també ha deixat clar que “les circumstàncies personals influeixen en les decisions”. I la seva és la de continuar a Andorra.

Etiquetes

Comentaris

Trending