Inici amarg de l’any per al MoraBanc

Els tricolors s’han deixat vèncer contra un Alacant molt superior en tot moment i el lluminós ha finalitzat amb un 73-66 que ha sumat la segona derrota de la temporada

Marin Maric durant el partit contra l'Alacant MoraBanc

El primer encontre de l’any no ha jugat a favor del MoraBanc, que s’ha vist molt superat per un Alacant que s’ha imposat amb força. Els jugadors tricolors han estat en tot moment amagats, sense sortir a relluir. Les úniques excepcions han estat, i de forma molt puntual, Felipe dos Anjos i Juan Rubio, que han demostrat que, quan es vol, es pot aconseguir un bon joc. El lluminós s’ha apagat amb un 73-66 que ha sumat la segona derrota d’una temporada que havia estat molt encertada per al MoraBanc, i que s’haurà d’arrencar en les pròximes cites.

El partit no ha començat de la millor manera per als tricolors. Els de Lezkano s’han plantat al parquet amb poques idees i amb només l’aportació anotadora d’homes com Rafa Luz i Marin Maric. La necessitat de canviar el xip i ser més agressius en defensa i abandonar la passivitat que s’ha vist en els primers compassos ha estat clara. En un instant, el 14-6 s’ha posat en el marcador, a causa, sobretot, de la gran activitat en el rebot ofensiu per part dels jugadors de l’Alacant. A poc a poc, els andorrans han aconseguit despertar amb un Micah Speight molt incisiu, tant en atac, com en defensa, provocant que els primers deu minuts s’hagin saldat amb un 19-16.

Ja en el segon quart, els de Lezkano s’han mostrat més dinàmics en atac i sòlids en defensa. L’entrada de Felipe dos Anjos ha estat clau, i el pivot s’ha sentit còmode, imperial a la pintura (23-23). Els bloquejos han començat a tenir efecte i, de mica en mica, s’ha tornat a agafar el ritme idoni del partit. Malauradament, quan millor ha estat el MoraBanc han sorgit les precipitacions i l’encert, sobretot des de la línia de tres punts ha desaparegut per complet. Figures com Johnny Dee o Chris Czerapwicz, inclús Mihajlo Andric no han pogut mostrar les seves capacitats en aquest període, (34-25). El parcial de 10-0 establert pels locals ha fet aigües els intents dels tricolors que no trobaven l’encert ni en els rebots, ni en els tirs de camp, ni a l’hora de gestionar les faltes personals. Amb aquest context, els jugadors han enfilat el túnel de vestidors amb el 40-31 al lluminós.

Les pèrdues no forçades han sigut protagonistes en el tercer quart. De fet, els locals han establert el +12 de màxima, fent molt mal des dels 6,75 metres. El MoraBanc ha continuat desconegut, i així ho ha reflectit el 49-33, mentre que es feia evident que la sortida dels vestidors ha empitjorat la situació. No obstant això, quan pitjor han estat els de Lezkano, Luz i Rubio s’han posat l’equip a l’esquena. Una bona defensa, sumada al rebot i els contraatacs, s’ha traduït en encert (49-40). Rubio ha sigut tot allò que han necessitat els tricolors. El murcià ha mostrat tenir el canell calibrat i ha posat el MoraBanc 54-49 en el marcador. Una última jugada d’Speight ha enviat a falta de 10 minuts amb el 55-51.

Els del Principat han estat per sota en el marcador tot el partit. En els últims deu minuts, l’objectiu ha estat clar: la remuntada. El tancament del rebot ha estat clau en la primera meitat d’aquest període, posant els andorrans a només un punt (62-61). Malauradament, la defensa fèrria d’Alacant, ha fet impossible la remuntada en tot moment. Els dos equips s’han posat en bonus a falta de tres minuts i, sense marge per l’errada, el pas d’aquests ha anat soterrant el MoraBanc a poc a poc (66-61). L’eficàcia en el tir l’ha tingut en tot moment l’equip local, i els tricolors han continuat cometent errades, tant en els tirs, com en les posicions, per acabar sumant la primera derrota de l’any, i la segona de la temporada (73-66).

HLA ALACANT (73): Matulionis 15, Steinarsson 6, Gatell Sanz 4, Blaylock 24, Mc Donnell 8,  Arcos González 5, Chapela Lage, Parrado Calabria, Pedersen, Traore 3, Rakocevic 4, Borovnjak 4

MORABANC (66): Andric 2, Freire Luz, 10, Schreiner, Maric 6, Dee 2, Speight 12, Rubio 12, Llovet 9, Perez, Bartolome Frases 2, Dos Anjos 6

Àrbitres: Angel Antonio Albacete Chamon, Juan Gabriel Carpallo Miguelez, Jose Maria Arresa Quintero

Parcials: 16/19, 21/15, 15/20, 18/15