L'Horitzó 2023 lligarà les subvencions esportives als resultats obtinguts

El programa també proposa reforçar la promoció d’Andorra com a destí per a esportistes professionals i federacions

El cap de Govern, Xavier Espot durant la presentació del pla d'acció H23.
El cap de Govern, Xavier Espot durant la presentació del pla d'acció H23. SFGA

El programa Horitzó 2023 que es va presentar el passat mes de juliol proposa la modificació dels criteris d’atorgament de subvencions a esportistes i entitats esportives, vinculant-los als resultats obtinguts. La convocatòria d’enguany ha atorgat subvencions a 35 entitats per un import total de 2.914.364,47 euros.

L'atorgament de subvencions es fa en funció del programa de les federacions i segons la categoria en la qual militen els clubs.També es tenen en compte els resultats, sobretot, en els esportistes individuals però amb el pla d'acció del Govern Horitzó 2023, aquest punt encara serà més exigent, especialment en esports on s'esperen millors resultats amb les subvencions que s'hi destinen com és el cas de l'esquí alpí. Ja no es valorarà només l'ajut per a la preparació o el calendari d'activitats que s'organitzen en el cas de les federacions o clubs.

Ja aquest any s'ha augmentat la subvenció, prop d’un 58% respecte a la del 2019, a la Federació Andorrana de Tennis (FAT). L’increment, principalment, s’explica perquè part dels fons atorgats es destinen al projecte esportiu de la tenista Victòria Jiménez, guanyador de l'Open d'Austràlia en categoria júnior a Melbourne. 

L'Horitzó 2023 té també l'objectiu de reforçar la promoció d’Andorra com a destí per a esportistes professionals i federacions i el de promoure accions que afavoreixin la pràctica esportiva de lleure i fomenti els hàbits saludables.

Etiquetes

Comentaris

Trending