El Guipúscoa jugarà la pròxima temporada la Lliga Endesa

L'ACB cursa una invitació al club, que havia aconseguit l'ascens, a les pistes després de la notificació d'un jutjat de Barcelona

Els jugadors del Guipúscoa celebren el títol de Copa.
Els jugadors del Guipúscoa celebren el títol de Copa. FAB

L'Associació de Clubs de Bàsquet (ACB) ha cursat una invitació al Guipúscoa perquè jugui la pròxima temporada a la Lliga Endesa. Els clubs no volien  més de divuit equips a la competició. I per això van desestimar la candidatura dels guipuscoans, que a dret a llei tenien tots els requisits per poder disputar la lliga després de proclamar-se campions de la LEB Or.

El divendres passat, l'ACB va anunciar que la Lliga Endesa tindria 18 equips; aquesta decisió excloïa el Delteco Guipúscoa Basket, tot i que l'equip ha aconseguit l'ascens de categoria. Arran de la pandèmia, no va baixar cap equip, i ara la Lliga no admet que en pugi cap a la màxima categoria. El conjunt basc, però, no es va rendir i va presentar una notificació d'un jutjat de Barcelona en què se'ls dona la raó i, literalment, s'obliga l'ACB a "cursar una invitació de manera immediata al Guipúscoa perquè ingressi a la Lliga la temporada 2020-21".

El futur, però no esta clar perquè el Guipúscoa Basket va a contracorrent. La Lliga Endesa 20/21 comença el proper 18 de setembre i els donostiarres només tenen en la seva plantilla al capità, Xabi Oroz. El guipuscoà és l'únic jugador amb contracte en vigor mentre nou equips de la Lliga -fins i tot Obradoiro i Múrcia, a priori rivals per la salvació- ja tenen confeccionades i tancades les seves plantilles.

La complicada tasca de formar un equip competitiu té un handicap doble. A l'ACB s'han realitzat ja 80 fitxatges i la pretemporada de l'GBC hauria de començar en una mica més de dues setmanes.

Etiquetes

Comentaris

Trending