La Federació Andorrana de Bàsquet quadruplica el nombre de llicències femenines en cinc anys

La campanya per a impulsar a les noies a participar en aquest esport i consolidar així les categories base arriba a la 5a edició i té per protagonistes els pares i mares

Un dels cartells de la campanya
Un dels cartells de la campanya

La Federació Internacional de Bàsquet (FIBA) ha tornat a escollir Andorra per impulsar la campanya ‘Her World Her Rules’, destinada a lluitar contra les desigualtats de gènere en el món de l’esport en general, i del bàsquet en particular. En aquest context, la Federació Andorrana (FAB), ha llençat la cinquena campanya protagonitzada pels pares i mares de les jugadores, per tal de fomentar la participació de noies en els equips i consolidar les categories base. De fet, en els últims cinc anys s’han quadruplicat el nombre de llicències femenines.

La campanya s’estrena aquesta setmana i consta d’una sèrie de fotografies protagonitzades pels pares, mares o tutors de les jugadores dels diferents clubs de bàsquet del país. Sota el lema ‘La igualtat es juga en equip’, la FAB ha buscat destacar el paper fonamental dels pares i tutors per educar en la igualtat de gènere i començar a trencar els estereotips des de casa.

Així, una vintena de famílies s’han deixat fotografiar jugant al bàsquet en suport a un missatge de conscienciació social. “Estem molt contents de poder fer extensible a d’altres tots els valors que ens aporta el bàsquet en el nostre dia a dia”, ha declarat la Marta Farrés, mare de la Martina i protagonista del cartell que s’ha instal·lat a l’entrada del Pavelló d’esports Joan Alay d’Andorra la Vella.

Aquesta campanya, com s’ha dit, s’emmarca en el projecte ‘Her World Her Rules’, liderat per la FIBA Europe per promoure la igualtat de gènere en el bàsquet mitjançant la col·laboració amb les federacions nacionals. FIBA ofereix assessorament i finançament per a diferents accions i activitats que es duen a terme com a part de la seva estratègia global. Així, la cinquena edició arriba per consolidar el treball de campanyes anteriors, que han aconseguit quadruplicar el nombre de llicències femenines. Actualment no busquem tant captar noves jugadores com fidelitzar les quines ja tenim”, ha assenyalat el director tècnic de la FAB, Jaume Tomàs. S’ha passat de 20 llicències a l’any 2019 a 90 aquest 2022.

Etiquetes

Comentaris

Trending