Campanya a les xarxes socials per trencar els estereotips de gènere al bàsquet

En tres anys, el nombre de jugadores al Principat s’ha incrementat de les 20 a les 70

Un dels campus organitzat per la FAB
Un dels campus organitzat per la FAB FAB

La Federació Andorrana de Basquetbol organitza una campanya a les xarxes socials sota el nom ‘Encistella els estereotips’ i que s’emmarca en la tercera edició de #herworldherrules, un projecte desenvolupat per la Federació Internacional de Bàsquet (FIBA). En els darrers tres anys, Andorra ha incrementat la plantilla de jugadores de les 20 a les 70 i han format un equip per categoria i, ara, l’estratègia principal de la federació és fidelitzar i donar suport a les integrants.

El projecte en qüestió organitzat per la FIBA atorga subvencions a 25 dels 50 equips que presenten una proposta d’acció i, els tres anys que s’ha dut a terme, les iniciatives de la federació d’Andorra han estat acceptades. En aquest sentit, el 2018 i el 2019 l’estratègia va ser captar jugadores amb l’objectiu de tindre una base i fomentar la pràctica d’aquest esport al país. Enguany, amb una bona proporció de participants, la prioritat és fidelitzar-les i trencar estereotips de gènere.

La federació també utilitza la subvenció de la FIBA per ajudar les jugadores amb el pagament d’entre el 25% i el 50% del cost de les matrícules

Així doncs, la FAB ha fet una crida a través de les seves xarxes socials perquè envien vídeos “encistellant estereotips a la paperera” al WhatsApp +376 344195. A més, han anunciat que els 100 primers missatges rebran una pilota de bàsquet. Concretament, la iniciativa consisteix a escriure una frase a una fulla de paper, com ara “jugues com una nena”, per després estripar-la i encistellar-la a la brossa.

A banda d’aquesta iniciativa, la federació utilitza la subvenció de la FIBA per ajudar les jugadores amb el pagament d’entre el 25% i el 50% del cost de les matrícules, així com per abaratir el cost dels campus de vacances que organitzen durant tot l’any i obtenir el brànding de l’entitat.

Etiquetes

Comentaris

Trending