L’Andorra s’ofega a Cartagena i queda a expenses de la cua de la classificació

Els de Sarabia tornen a perdre fora de casa (1-0) amb un gol de Fontán abans d’arribar al descans que els ha deixat molt tocats al camp i a la classificació

Iván Gil, en una disputa amb dos jugadors del Cartagena.
Iván Gil, en una disputa amb dos jugadors del Cartagena. FCA

S’ha vist sobre el terreny de joc el que apuntaven les estadístiques. L’Andorra s’està enfonsant i ha tornat a caure sense marcar cap gol (1-0) davant un Cartagena totalment transformat des de l’arribada de Julián Calero. Un gol de Fontán a pilota parada abans del descans ha frustrat les aspiracions dels tricolors, que ho han provat fins al final, però una vegada més, han deixat clar que els està costant massa marcar.

El partit ha començat amb un sentit minut de silenci per la mort d’un familiar del porter suplent del Cartagena, Tomás Mejías. Eder Sarabia ha arrencat amb el mateix onze que va alinear en l’última derrota davant l’Amorebieta. Però aquest cop han començat a passar coses ben aviat. Als primers cinc minuts, hi ha hagut temps per no assenyalar una falta perillosa sobre Iván Gil al límit de l’àrea i que Ratti comencés el seu recital habitual de grans aturades, en alguna ocasió beneficiant-se del fora de joc.

S’ha vist un Andorra diferent des de l’inici, més vertical i buscant el joc directe cap a la porteria que defensava l’extricolor Raul Lizoain.  Tot el contrari del Cartagena, que estava més replegat i buscava ralentitzar els atacs. Als deu minuts s’ha reviscut un malson quan Pastor ha derribat a Narváez, que gairebé marxava sol cap a la porteria de l’Andorra. L’àrbitre González Esteban s’ha acostat a amonestar-lo i tothom ja tremolava. Però per fortuna dels de Sarabia, s’ha decidit per una targeta groga al considerar que Vilanova podia arribar-hi.

L’alta intensitat ha marcat els primers compassos del partit. Dos equips al límit del contacte físic jugant-se les posicions de descens. No es podia demanar més. Ho ha provat Pombo abans de la mitja hora, amb un gran canvi de ritme que ha deixat a Calero enrere i el seu xut ha marxat prop dels tres pals.

A mesura que l’Andorra s’ha apropiat de la possessió, s’han començat a veure més els jugadors d’atac. Scheidler rebia d’esquenes en bona posició, Pombo es movia entre línies, i Pampín i Benito arribaven fàcilment fins a la línia de fons davant un Cartagena amb dues línies ben plantades. Tot pintava tan bé que Pombo s’ha tret una canonada des de lluny que ha impactat amb el travesser. Scheidler ha pogut rematar en segona instància, però Lizoain ha acabat aturant l’ocasió més clara de perill fins al moment.

Però en una acció a pilota parada, una altra vegada, ha arribat el primer revés per l’Andorra. En un córner d’Andy des de l’esquerra, Fontan s’ha imposat a Pampín en el salt dins l’àrea i ha posat per davant al Cartagena al 41’ abans d’arribar a la mitja part. Un gol que ha fet enfadar molt a Sarabia, que gesticulava airosament a la banda.

Només començar la segona part, la defensa de l’Andorra ha tornat a rebre un ensurt a la seva esquena solucionat per un fora de joc de Poveda. Els locals s’han decidit per frenar el ritme i basaven les ofensives en pilotes llargues aprofitant una línia defensiva molt avançada de l’Andorra. L’ha tingut Iker Benito per empatar després d’una gran passada enrere de Pombo, però el navarrès ha errat el gol que podria haver trencat la mala ratxa de l’equip.

La crueltat no cessa amb aquest Andorra, que tot i així ha seguit repercutint a l’àrea d’un Cartagena cada cop més endarrerit. Bover gairebé troba sort en una centrada des del córner que ha obligat a Lizoain a allunyar el perill i després era Scheidler qui rematava massa alt una centrada de Pombo.

Pombo ha estat, amb diferència, el millor jugador del partit.

No ha estat encertat el francès, que tampoc aconseguia empalmar bé una segona jugada abans de ser substituït. Sarabia ha mogut la banqueta i ha donat entrada a Petxa i Karrikaburu, mentre Calero donava minuts al veterà Ortuño i Diego Moreno. Cames noves a la recerca d’un gol que cada cop s’ha vist més a prop, però que costa déu i ajuda d’arribar.

Lobete i Álex Calvo també han entrat amb res a perdre, buscant obrir el camp per arribar a inquietar a Lizoain en més ocasions. El cordovès s’ha mostrat molt actiu, a vegades massa, però ha tornat a demostrar que l’equip necessita la seva energia a l’equip en l’última fase. La sensació ha estat que l’Andorra només ha estat perillós quan Pombo armava el xut llunyà, ja que tots els duels aeris eren pels locals.

Ell també ha estat qui ha filtrat una passada a Karrikaburu, que s’ha pogut quedar sol contra el porter, però ha obligat a Alcalá a reaccionar a temps. Ortuño ha pogut ampliar distàncies després de girar-se molt bé davant Vilanova, però el seu remat ha tocat al pal. Una recta final on Iván Gil ho ha provat des de lluny, però que no ha tingut massa ocasions per culpa d’un Andorra maldestre i un conjunt local sense cap tipus de pressa. Nova derrota fora de casa, i ja en van onze pels tricolors, que tornen a desaprofitar una jornada molt apretada en els llocs de descens.

FITXA TÈCNICA

Cartagena: Lizoain; Calero, Alcalá, Verdú, Fontán (Solà, 86’); Alarcón (Jairo, 60’), Musto, Andy; Luis Muñoz (Moreno, 69’), Narváez (Mikel Rico, 60’) i Poveda (Ortuño, 69’).

FC Andorra: Ratti; Pastor (Petxa, 64’), Vilanova, Marsà; Benito, Iván Gil, Jandro, Bover (Lobete, 74’), Pampín (Calvo, 74’); Pombo i Scheidler (Karrikaburu, 64’).

Gols: 1-0 Fontan (41’).

Targetes: L’àrbitre González Esteban (Comitè Basc). Ha mostrat grogues a Pastor (11’) i Lobete (95’).

Incidències: 9.555 espectadors a l’estadi de Cartagonova.