Malestar a l’hospital per l’escaqueig d’alguns responsables mèdics i de manteniment en les guàrdies

Personal d’alta qualificació del centre hospitalari mira tant com pot de no haver-se d’activar fora d’hores ordinàries malgrat ser requerits i cobrar per estar disponibles

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

Escaquejar-se. Això és el que estarien fent, durant les guàrdies, alguns metges i alts comandaments de manteniment del centre hospitalari. És una situació que en alguns casos es van repetint des de fa temps i que s’espera, segons les fonts consultades, que com a mínim quant a allò relacionat al personal mèdic la nova direcció assistencial posi remei a un cas que acaba enverinant una part important del personal.

Segons les fonts, hi ha determinats professionals del centre -les fonts consultades no han pogut concretar la xifra malgrat deixar clar que proporcionalment és baixa però es tracta de persones amb responsabilitat i que en certa manera ja són conegudes per aquests comportaments- que sempre miren de derivar qualsevol requeriment que tinguin a les hores ordinàries de treball. És a dir, en aquelles estones que la seva presència al centre és inqüestionable.

Segons les fonts consultades, personal d’alta qualificació del centre hospitalari mira tant com pot de no haver-se d’activar fora d’hores ordinàries malgrat ser requerits i cobrar per estar disponibles. Certament, aquí hi ha un doble debat. Els professionals als quals s’assenyala consideren que tot sovint se’ls mobilitza o se’ls pretén mobilitzar per qüestions que no són urgents i que, o bé poden assumir altres professionals que estan presencialment treballant al centre quan se’ls requereix o que poden esperar a un altre moment.

Però també hi ha qui considera que estant de guàrdia, i cobrant la prima corresponent per a aquesta circumstància, si es requereix la presència d’una persona que estigui a disposició, aquesta ha de fer acte de presència i que no pot ser que per norma es derivi qualsevol petició a l’endemà que, segons les fonts, sol ser un patró de funcionament força habitual entre aquests professionals que es considera que fan, en certa manera, deixadesa de les seves funcions.

Comentaris (7)

Trending