Enseñat acusa López d’escudar-se en la immunitat parlamentària per poder difamar

El president del nou grup parlamentari demòcrata assegura en un agre discurs que els socialdemòcrates “tenen molt odi” i viuen “de fracturar la societat”

-
-
El president del nou grup parlamentari demòcrata, Carles Enseñat, ha afirmat que els discursos dels candidats Xavier Espot i Pere López durant la primera jornada del debat d’investidura eren propis d’un cap de Govern, en el cas del cap de llista demòcrata, i d’un líder de l’oposició, quant al parlament desgranat pel socialdemòcrata. Enseñat ha estat implacable, justament, amb els socialdemòcrates, als quals ha acusat de “fracturar la societat” i ha vingut a dir que López s’aprofita de la immunitat parlamentària per poder difamar a tort i a dret. Això sí, ha deixat clar que tot ho deia “des de l’amistat”.

Enseñat ha iniciat el seu torn de rèplica als discursos i projectes exposats per Espot i López fent una defensa del tarannà del candidat demòcrata. I l’ha acabat avalant el Govern de coalició, l’acord assolit amb Liberals i Ciutadans Compromesos, i la bateria de propostes ofertes pel líder taronja, de qui ha dit que és capaç de fer “alta política sense deixar de costat el vessant humà”. De fet, el president parlamentari demòcrata ha recordat que la societat actual reclama uns polítics més propers i, per tant, ha vingut a justificar, no vota contra ningú sinó a favor de projectes i persones”.

I així ha iniciat la part més agra del seu discurs i més dura, sense manies, contra els socialdemòcrates i els seus dos principals caps visibles, Pere López i Rosa Gili, a qui ha demanat obertament si, vistos els resultats, els agradaria que es digués que el 70% dels electors van votar contra els socialdemòcrates. Contraposava així el discurs anterior de Gili en què havia afirmat que la majoria dels votants havien apostat per un canvi que al final, per la decisió de Liberals, no es veurà reflectit ni a la cambra ni al Govern.

El conseller demòcrata assegura que el candidat Espot  sap fer “alta política sense deixar de costat el vessant humà” i, en canvi, el líder del PS sols pot fer oposicio

“Deixem les mentides i les males jugades”, ha reclamat d’entrada Enseñat per seguir dient que “l’odi no ens aporta res” i “em sembla a mi que en tenen molt”, d’odi, era clara la referència. El nou cap parlamentari de DA ha reclamat al PS que es deixi de prejudicis i que “superi el frontisme” alhora que deixin de pensar que a Canillo, Ordino o Encamp, on hi van guanyar els demòcrates a les territorials, hi ha de forma permanent una ‘hivernàlia’ perenne. “Viu de fracturar aquesta societat i del frontisme”, ha retret a López, tot girant el discurs de la fractura social que manté el líder socialdemòcrata.

Enseñat també ha criticat les “insinuacions” de corrupció o tràfic d’influències que a parer seu fa Pere López, o el fet que aquest denunciï, per exemple, la manca d’independència de la Justícia. “Digui en quins casos i per què”, li ha demanat el parlamentari demòcrata, que ha clamat que el conseller del PS “no en té cap prova”. Però “sap que està emparat per la immunitat parlamentària” per, a parer d’Enseñat, anar llançant dards enverinats i, fent referència a la immunitat, retreia a López, per tant, que estigués difamant, calumniant. 

“Des d’aquesta acritud no s’arriba mai a ser cap de Govern”, ha dit encara a López, a qui ha qualificat de "covard", abans de retreure Enseñat, per exemple, el fet que els socialdemòcrates lamentin en moltes ocasions que els que més tenen no són els que més impostos paguen. “No és cert que només els assalariats paguin impostos; no ho és. El 75% dels assalariats no paguen IRPF”, perquè no arriben a la remuneració anual de 24.000 euros, ha deixat clar el conseller general demòcrata que ha lamentat que el PS no digui clarament i obertament, que “el que vol és apujar els impostos”. “El seu és un discurs propi del cap de l’oposició”, li ha deixat anar abans de repassar tot allò que fa estar “al costat” del projecte i el lideratge de Xavier Espot.

Comentaris (5)

Trending