Es demanarà als clubs esportius avançar les hores d’entrenament per promoure l’estalvi energètic

El Govern implementarà les mesures en aquelles instal·lacions que depenen directament, però els esdeveniments que depenen d’organitzacions internacionals s’hauran d’adaptar a altres directius

Una imatge de l'Estadi Nacional.
Una imatge de l'Estadi Nacional.

La complicada situació energètica afecta a tots els sectors de la societat, i l’esport n’és un d’ells. Les instal·lacions del país tenen un elevat consum al llarg de l’any, i des del Govern aplicaran les mesures pertinents per tal d’assegurar un estalvi energètic. Així mateix, es demanarà als clubs esportius que tinguin la disponibilitat d’avançar els entrenaments per poder aprofitar la llum del sol. Pel que fa als esdeveniments, s’hauran de seguir les directrius els organitzadors internacionals dels quals depenen.

Sobretot, la petició es traslladarà a aquells clubs esportius que tenen les sessions d’entrenament a l’aire lliure, per exemple, l’FC Andorra. “Hi ha moltes hores on les nostres instal·lacions reben entrenaments, i pensem que és important avançar-los, sobretot amb equips professionals que tinguin la capacitat, per promoure l’estalvi energètic”, ha assegurat la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva. Precisament amb el futbol s’espera que es pugui adaptar per eficiència i, també, per poder millorar la convivència als espais.

Alguns equips, com l’FC Andorra, entrenen al matí i a la tarda, per tant, el que es demanarà és avançar algunes hores. Riva ha indicat que, en el cas del poliesportiu, es compta amb dos sistemes d’il·luminació, un que és el que es requereix per l’organització de la competició, i un per a l’entrenament, “la despesa de llum no té res a veure en un i en l’altre”. L’objectiu, en certa manera, és intentar avançar l’hora de tancament de la instal·lació, per tal d’ajustar l’horari, “per poder reduir i alternar aquests sistemes sempre que sigui possible”.

Malgrat això, durant la retransmissió dels esdeveniments no serà Govern qui tindrà el poder de decisió, sinó l’ens organitzatiu internacional de qui depengui l’equip. “En aquest cas, estem sotmesos als criteris televisius, però en els entrenaments, els equips professionals tenen aquesta capacitat d’adaptació”, ha insistit Riva.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending